Nieuwsitem

EK pony's dressuurteam bijna helemaal NRPS

04-07-2019

ERMELO - Debuterend bondscoach dressuur Imke Schellekens-Bartels heeft de samenstelling van het EK team van de pony's bekend gemaakt. Het is een mooie mix geworden van zeer ervaren combinaties tot nieuwkomers, die op één na allemaal een NRPS-achtergrond hebben! 
Voor het eerst in het team zijn Evi van Rooij met King Stayerhof's Jango (Kosmo van Orchid's x Jacobspeel's Rocky) en Floor van der Kuijl met Champ of Daily (FS Don't Worry x Scapino BB ox). De ervaren combinatie van het stel is Micky Schelstraete met de NRPS-goedgekeurde, Duitse hengst Elin's Noncisdador. En de reservecombinatie is Morgan Walraven met Devil's Kiss Naoni (Don Cremello du Bois x Nadir's Gigolo). 
De enige niet-NRPS'er is de Duitse Rijpony Colourfull Cannonball gereden door Robin Heiden. Maar deze pony heeft het bloed van onder andere FS Champion de Luxe, FS Don't Worry en Notre Beau, hengsten die ook veelvuldig gebruikt zijn/worden in de NRPS fokkerij.

Mooi detail is dat twee van de vijf afstammen van NRPS-pony's die in het verleden Europees kampioen zijn geworden: King Stayerhof's Jango en Devil's Kiss Naoni. Jango's vader Kosmo is een kleinzoon van Europees kampioen springen 1986 Daisy Brown (v. Kebir II ox). En Naoni is via haar vader Nadir's Gigolo een kleindochter van Europees kampioen dressuur 1989 Fleur (v. Ramano).
Champ of Daily is bij het NRPS ingeschreven met de naam Dailonka. Zij is de moeder van de goedgekeurde D-ponyhengst en int. dressuurpony Don Davino Horse Point (v. Don Carino du Bois). 

Verder is onder andere ook het Children-team voor het EK dressuur bekend gemaakt en daarin zit Anniek van Dulst met Isala's Arielle (Kosmo van Orchid's x Krimh ox). 
Kosmo van Orchid's die zelf 3 maal op EK's Nederland heeft vertegenwoordig in het springen, zijn vader Kanshebber en grootvader Krimh ox zijn dus weer goed vertegenwoordigd in de dressuurwereld, en dat terwijl zij in eerste instantie vooral naam gemaakt hebben als leveranciers van goede springpony's. Foto hierboven: Evi van Rooij met King Stayershof Jango (v. Kosmo van Orchid's)(foto melanie Brevink/De Paardenkrant)Onze partners