Nieuwsitem

Goede merries brengen goede nafok

08-07-2019

DE MORTEL - Het was weer een drukke dag, de NRPS-keuring van Noord-Brabant en Limburg op manege Het Zwarte Water. Bijna alle deelnemers kregen een eerste premie en zijn uitgenodigd voor de Nationale keuring.

Het complete keuringsverslag met bij elke deelnemer het jurycommentaar, komt in het NRPS-Nieuws. Maar de kampioenen verdienen het om al eerder te worden genoemd.

Kampioen van de 3-j. e.o. D-pony's was Quintana van 't Molenbosch (FS Champion de Luxe x Gomel ox x Conquistador) van Ruud Sanders uit Liempde (foto thumbnail op homepage). Uit dezelfde merriestam komt ook de kampioen van de Reg. A veulens Divago van 't Molenbosch (Dance Star AT x Vlegel x Gomel ox), een volle broer van de Nationaal veulenkampioen 2018 Depardieu van 't Molenbosch. 

De kampioen van de veulenboekveulens (NPA) was de top bewegende Anouk van Equi Center (v. Kasanova van Klaverborch), geboren uit oud-Nationaal kampioene Jindy van het Schoor v. Rocky x Kantje's Ronaldo) van Jaap en Mirjam Bekkers uit St. Oedenrode. 

De mooie en zeer goed opgepaste 2-jarige ponymerrie van Jikke ter Haar uit Bergambacht, Royal Cayana (Call Me Mr. Handsome x Country) werd jeugdkampioen.

Het kampioenslint van de E-pony's ging naar oud-Nationaal kampioen Lady Sunday (FS Coco Jambo x Krimh ox x Casper) van C.W.A. Broers uit Oisterwijk, die met haar opvallende veulen van de rijpaardhengst Escobar naar de keuring was gekomen. Het veulen werd met een eerste premie aan de kop van haar rubriek geplaatst. 

Bij de rijpaarden ging de titel van de driejarige en oudere naar de machtige Liza (Nespresso x Monaco x Sultan) van Van Olst Horses in Den Hout (foto). Liza komt uit dezelfde merrie Reina Elite Preferent Prestatie-fok als de NRPS-goedgekeurde hengst Nick. 

Veulenboekkampioen dressuur was Aphrodite B (Inclusive x Cantos x Locato) van C.A.G. Brouwers-Sleegers uit Lieshout, er werden geen springgefokte veulens aangeboden. 
Bij de Reg. A kon het kampioenslint in beide fokrichtingen worden uitgereikt. Bij de springveulens aan Zippety Doodah (Zirocco Blue x Sorento x Burggraaf) van A. Koolen uit Reusel, en bij de dressuurveulens aan Dante's Vivaldino (Dante's Junior x Vivaldi x Gribaldi) van Y. van Kessel en A.P.A.M. Boersma uit Berghem.

Onze partners