Nieuwsitem

De kampioenen van Midden + Overijssel

11-07-2019

LUNTEREN - Op de keuring van regio Midden + Overijssel was met name de kwaliteit van de veulens opvallend goed. Wat niet wil zeggen dat de driejarige en oudere minder waren! Bijna alle deelnemers kregen een eerste premie en werden uitgenodigd voor de Nationale keuring.
Het complete keuringsverslag met bij elke deelnemer het jurycommentaar, komt in het NRPS-Nieuws. Maar de kampioenen verdienen het om al eerder te worden genoemd. 

in ring 1 begon de dag met de veulenboekveulens van de pony's. De kampioen was Lord (v. Leuns Veld Winston jr. uit een Arabisch volbloedmerrie van Sha-Peru ox) van J. Grooters uit Zwolle. (foto hierboven)

Daarna waren meteen de 3-j. e.o. C/D-pony's aan de beurt, en daar werd de 6-jarige Voorlopig keur Röntgen merrie Futuro kampioen. Dochter van de int. dressuurpony King Stayerhof's Jango, die maar enkele nakomelingen heeft en dit jaar deel uit maakt van het dressuurteam dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het EK pony's. De moeder van Futuro is Esperanza (Viva la Bam x Isarco), zij is een halfzus van de goedgekeurde ponyhengst Fergie. Fokker F. van Katwijk uit Volkel, eigenaar van Futuro is Elise Teunissen-Weijs uit Oosterhout.

In ring 2 werd begonnen met de 2-jarige pony's, en daar werd Sterre van 't Gildeland kampioen. Zij stamt van Goldstar du Bois x First Stayerhof's Ramzi H en is eigendom van de fokker H.J. van Kalkeren uit Lienden.

Daarna volgden de Reg. A pony's. Kampioen was Zachary (Hattrick Zack x Prins Alfred), fokker en eigenaar C. de Hoop uit Tienhoven.

Bij de E-pony's ging de titel naar de 3-jarige Angel's Abigail AT (Goldstar du Bois x Leuns Veld's Winston), fokker A.G.M. Teunissen uit Bennekom en eigenaar Slemmer uit Ederveen.

Bij de rijpaarden ging het kampioenslint van de Reg. A dressuurveulens naar Fantastic HBZ (Fontaine TN x Nespresso) van H. Breukink uit Lochem. (foto thumbnail op homepage)

Kampioen van de Reg.A springveulens was Sakura van het Grote Blaar (Casago x Bodinus) van A.J. Postma-Kamphorst uit Hall.

Bij de 3-jarige en oudere rijpaarden werd de 4-jarige Kalesta's Love Ster Röntgen tot kampioen gekroond, dochter van Love for You x Pyriet. Fokker R. Smilda uit Roderwolde, eigenaar Wendy Hendriks uit Groesbeek. 

Onze partners