Nieuwsitem

Elin's Noncisdador vierde en vijfde op EK

18-08-2019

STRZEGOM (KNHS) – Micky Schelstraete en de NRPS-goedgekeurde Elin's Noncisdador zijn individueel vijfde geworden op het EK pony dressuur.

Terwijl het Nederlandse team met de zilveren teammedaille overall het meest complete team van Europa was, met het hoge streep-resultaat van maar liefst 74,275%, hebben de Nederlandse ponyruiters het in de individuele strijd nèt niet gered voor individueel eremetaal. Micky Schelstraete was met Elin’s Noncisdador twee keer de beste Nederlandse combinatie en viel na een nagelbijtende Kür net naast het podium. Daarin werd ze vierde. Alle drie de Nederlandse Kür-finalisten reden sterk in de top 8, de debuterende Evi van Rooij met haar NRPS-ruin King Stayerhof's Jango (v. Kosmo van Orchid's) werd 8e. De Deen Alexander Yde Helgstrand was oppermachtig en won beide individuele kampioenschappen.

In de Kür moest Micky Schelstraete haar hoofd nog het meest koel houden. De allerlaatste officiële wedstrijdstart met haar fijne pony en één na laatste start van het Kür-kampioenschap! Mickey zegt: “In de Kür liep hij nog het fijnst van alle dagen. Bij de uitgestrekte galop wéét hij gewoon dat het komt en dan voel je zoveel power onder je! Hij is gewoon fantastisch. Het kon ècht niet beter. Hij heeft met zijn 17 jaar alles gegeven. Deze allerlaatste wedstrijd van ons was meteen de mooiste die we ooit reden, compleet met persoonlijke records.”
De andere EK-debutant Floor van der Kuijl eindigde met de 12-jarige Champ of Daily (v. FS Don't Worry) individueel op de 11e plaats, een kür heeft ze niet gereden. Haar pony is bij het NRPS ingeschreven als Dailonka en is de moeder van de int. dressuurpony en goedgekeurde hengst Don Davino Horse Point (v. Don Carino du Bois). 

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels bevestigt alleen maar ‘het mega-goede rijden’ van haar hele ponydressuurploeg. “Dit EK was gewoon heel vet”, zegt ze, “de pony’s en meiden pakten super aan met hun begeleiding, een topploeg is het! We hadden dan geen echte mega-puntentrekker zoals Denemarken, maar met drie finalisten in de top 8 is onze kwaliteit bij de ponydressuur in de breedte getekend. Het is een superprestatie en ik ben trots!”.

UITSLAGEN
Kür EK Pony’s Dressuur:
1. Alexander Yde Helgstrand (DEN) - Adriano B, 82,140%
2. Liva Addy Guldager Nielsen (DEN) - d’Artagnan 187, 80,655%
3. Shona Benner (GER) - Der Kleine Sunnyboy WE, 79,070%
4. Micky Schelstraete - Elin’s Noncisdador, 78,300%
6. Robin Heiden - Colourfull Cannonball, 76,320%
8. Evi van Rooij - King Stayershof’s Jango, 74,685%

Individueel kampioenschap EK Pony’s Dressuur:
1. Alexander Yde Helgstrand (DEN) - Adriano B, 78,216%
2. Liva Addy Guldager Nielsen (DEN) - d’Artagnan 187, 77,351%
3. Shona Benner (GER) - Der Kleine Sunnyboy DE, 76,297%
5. Micky Schelstraete (Gemonde) - Elin’s Noncisdador, 75,432%
7. Robin Heiden (Alphen Gld) - Colourfull Cannonball, 73,351%
10. Evi van Rooij (Sint Michielsgestel)- King Stayershof’s Jango, 73.081% 
11. Floor van der Kuijl (Hummelo) - Champ of Daily, 73,054%

Onze partners