Nieuwsitem

Karim van Orchid's wint individuele finale

18-08-2019

STRZEGOM - Op het EK springen voor pony's isde NRPS'er Karim van Orchid's gedeeld eerste geworden in de individuele finale.

De 10-jarige Karim van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Ronaldo x Ralph) nam voor de tweede keer deel aan het EK pony's onder het zadel van de Duitse amazone Johanna Beckmann. Hij overtuigde in de finale met twee foutloze parcoursen en dat bracht de combinatie op een uiteindelijke 6e plaats in de eindstand. 
Karim van Orchid's is, zoals de naam al zegt, gefokt door Carla en Paul van der Laar uit Zeeland. Zijn 1 jaar oudere volle broer is de int. springpony Orchid's Sea Foam van Meike Zwartjens.
De enige combinatie die dit EK geen enkele fout maakte en dus Europees kampioen werd, was de Ier Max Wachman met Cuffesgrange Cavalidam: een helemaal paard gefokte, klein gebleven nakomeling van Luidam.

Pam Nieuwenhuis en de goedgekeurde NRPS-hengst Zeppe van de IJsseldijk (v. Zodiak) hadden te kampen met pech en konden dit EK helaas niet overtuigen. Cheyenne Meijers met Special Lady waren winnaar van de troostronde.

Onze partners