Nieuwsitem

King Stayerhof's Jango Hippiadekampioen

25-08-2019

ERMELO - EK-pony King Stayerhof's Jango (v. Kosmo van Orchid's) en Evi van Rooij zijn Nederlands kampioen dressuur Z2-DE geworden. Ze wonnen zowel de eerste proef (73,889% groep 1) als de kür (76.000%). 

Na EK-teamzilver nu dus Hippiade-goud. “Het scheelde maar heel weinig hoor”, zegt Evi van Rooij, bescheiden. “Over het drafgedeelte was ik heel tevreden. De galoptour kon wat beter, vond ik. Een jurylid had mij heel hoog, waardoor ik net won. Ik heb al veel titels gewonnen. Ik wist dat het vandaag een echt sterke rubriek zou worden. Ik had niet verwacht te winnen. Samen met Floor, Robin en Mickey heb ik zilver behaald op het EK met het team. Individueel was ik daar achtste. Dit is dan wel een mooie bekroning van het jaar. Mijn ouders staan altijd voor me klaar en ik heb veel te danken aan de lessen van Imke Schellekens en Marlies van Baalen. Mijn pony King Stayerhof’s Jango was heel fit na het EK en dat kon ik vandaag ook nog wel merken.”

Op de Hippiade hebben nog veel meer NRPS'ers zich van hun beste kant laten zien, hierover later meer. Hier staat volgens de KNHS de complete uitslag.

Onze partners