Nieuwsitem

Lyonel D finalist op EK

26-08-2019

ROTTERDAM (KNHS)  – Het EK springen is voor het Nederlandse team niet zo succesvol verlopen als gehoopt. Maar Frank Schuttert en zijn NRPS'er Lyonel D reden wèl in de finale voor de beste 25 combinaties.

Van de vier TeamNL-ruiters kwalificeerden Frank Schuttert en Marc Houtzager zich voor de finale waarin de beste 25 combinaties van dit EK van start mochten. Schuttert had in de drie kwalificatieronden telkens één balk, en al win je daar geen EK mee, het is zeker geen slecht resultaat.
Bij aanvang van de eerste omloop begon Frank Schuttert vanaf een zeventiende plaats in het tussenklassement aan zijn finaleronde met Lyonel D. Waar Schuttert zijn rit voortvarend begon, besloot hij het parcours voortijdig te verlaten na enkele fouten. “Ik had gehoopt dit kampioenschap met een foutloze ronde af te sluiten, maar dat is helaas niet gelukt. Hindernis 1, 2, 3 en 4 gingen heel goed, de fout daarna op de driesprong komt op mijn conto. De toegestane tijd in deze omloop staat best krap. Met het oog op een goede tijd, heb ik de wending naar de driesprong iets te vroeg aangesneden. Daardoor kreeg ik een te dichte afstand. Doorrijden heeft dan geen zin meer, dat heeft Lyonel dan ook niet verdiend.”
Ook Peder Fredricson en H&M All In (uit een NRPS-moeder) konden ditmaal de lei niet schoon houden en eindigden overall als zevende. De nauw aan All In verwante H&M Indiana (ook uit een NRPS-moeder) eindigde met Malin Baryard als 30e.

Onze partners