Nieuwsitem

NRPS presteert weer in de breedte

26-08-2019

ERMELO - Op de Hippiade werd het NRPS weer goed vertegenwoordigd door een fors aantal goede dressuur- en springpony's. 
Bij de dressuur werden twee NRPS'ers kampioen. Over de winnaar van het Z2-DE hebben we het al gehad: Evi van Rooij en haar EK-pony King Stayerhof's Jango (v. Kosmo van Orchid's), die zowel de eerste proef als de kür op hun naam schreven. 

De andere kampioen was in de L2-DE Senna van de Gevel met de NRPS-goedgekeurde Davinci (v. Dylano du Bois). (foto thumbnail op homepage) De combinatie behaalde precies 70%, maar de drie juryleden waren het niet eens over de plaatsing. Vooral de mening van het jurylid bij M week dusdanig af van de andere twee, dat daar weinig van te begrijpen was. Hij of zij had Senna en Davinci op de 6e plaats staan, en gaf de hoogste waardering aan een combinatie die door de andere twee als 16e resp. 25e werd geplaatst!! De andere twee juryleden hadden dezelfde combinaties in de topdrie, alleen in wisselende volgorde.
Senna is dolgelukkig met de titel. "Ik had hier nooit over kunnen dromen, ik ben echt zo blij! Hij liep vandaag heel constant door de proef, zo fijn. Normaal wil hij tijdens een wedstrijd wel eens wat brullen, aangezien hij ook een dekhengst is, maar vandaag was hij heel braaf. Ik ga hem nu klaar maken voor de volgende klasse en hopelijk staan we hier volgend jaar dan weer."

In de Z2-DE (1e proef, groep 1) waren 4 van de 6 prijswinnaars NRPS-pony's. Op de tweede plaats kwam Floor van der Kuijl met haar EK-pony Champ of Daily (v. FS Don't Worry), die op papier Dailonka heet, de predicaten ster en prestatie-sport heeft, en de moeder is van de NRPS-goedgekeurde hengst Don Davino Horse Point (v. Don Carino du Bois). (foto hierboven) In de kür wonnen Floor en Champ of Daily brons. Floor van der Kuil straalt: “Ik had in beide proeven een foutje, maar ben toch heel tevreden. Mooi om zo mijn ponytijd af te sluiten met een bronzen medaille.”
Als vierde mocht Senna Evers opstellen met Majos Cannon (v. Marchi), die al met diverse kinderen zeer succesvol in de dressuursport heeft gelopen. En L-kampioen Senna van de Gevel won in de Z2 de 6e prijs met de voormalige goedgekeurde hengst Irakion (v. Ismar).

Verder waren er nog prijswinnaars in de Z1-DE, M2-DE, de M1-DE en de B-DE.
In de eerste Z1-proef (groep 1) eindigde Mijke de Jong met de 14-jarige Djinteequa van 't Ponyparadijs ster prest.sport (v. Edgar) als vijfde. Daarmee plaatste ze zich ook voor de kür, en bereikte daarin de zesde plaats.
De vijfde prijs in de M2 was voor Jasmijn Swennenhuis met de voorheen goedgekeurde hengst Volltreffer's Vlegel, en de zesde prijs ging naar Marit Heikens met Bono van Manuhoeve (v. Baccarav van de Corijon). 
In de M1 bereikte Gioia Lub de vijfde plaats met de goedgekeurde hengst Leuns Veld Winston Junior (v. Leuns Vels's Winston)
De beste NRPS'er in de B was Franka Koster met Gaia Royal Fortuna ster (v. Neptune van de Beekerheide) op de vierde plaats. Zesde en achtste stond Rosalinda HB ster prest.sport (v. Rico) met respectievelijk Maaike Hop en Lotte Hop.

Onze partners