Nieuwsitem

NRPS-springpony's laten van zich horen

26-08-2019

ERMELO - Op de Hippiade werd het NRPS in het springen vooral in de breedte goed vertegenwoordigd. L-kampioen werd Babette Hanse met de 16-jarige NRPS'er Countrys Boy (v. Country). (foto hierboven)

Na de eerste ronde met 52 deelnemers volgde een lange, zenuwslopende barrage waarin maar liefst 29 deelnemers van start gingen. Babette Hansen reed met haar pony Countrys Boy als eerste de ring in tijdens de barrage en tot ieders verassing bleef haar snelle tijd tot het einde staan.De kampioene vertelt: "Het ging vandaag echt heel goed. Tijdens de eerste ronde was mijn pony super snel en druk, maar in barrage was hij juist wat rustiger. Ik dacht niet dat we nu snel genoeg zouden zijn, dus het was een complete verassing toen bleek dat we hadden gewonnen. Mijn zus Maud reed Countrys Boy eerst, maar nu heb ik hem sinds begin dit jaar onder het zadel. Hij is echt heel lief en is dol op aandacht, alleen kan hij niet zo goed stilstaan", eindigt Babette lachend. 
Onder de deelnemers van de klasse L cat. D/E ook enkele bekende springruitertjes. Zo ging de Ava Eden van Grunsven van start, de dochter van Olympische dressuurkampioene Anky van Grunsven. Maar ook EK-deelnemer Mark Houtzager kwam speciaal vanuit Rotterdam een dagje naar Ermelo om zijn dochter Nina Houtzager aan te moedigen die meereed met haar NRPS-pony Missouri VDK (v. Zodiak) en uiteindelijk als zesde eindigde.
De dertiende prijs ging ook naar een NRPS'er: Kebi Raaijmakers in het zadel van Karamba van Orchid's (v. Kanshebber). 

In de zwaarste klasse ZZ-DE daarentegen was maar één combinatie die geen enkele strafpunt op haar conto kreeg en dus zonder barrage de overwinning opeiste. Myla van Andel met Je t'Aime DMM (v. Matchello) had dit kunnen voorkomen door in het finaleparcours foutloos te rijden, maar helaas haalde haar NRPS-pony een balkje naar beneden. Zo belandde ze op de vierde plaats. Je t'Aime DMM is als veulen ingeschreven met de naam Uriel. J.A.G. Voshaar uit Geesteren fokte hem uit de merrie Ushi van de Westeres (v. Wiegersma Nelson), en dat is een dochter van de bekende int. springpony Bora-Bora (v. Kantje's Ronaldo). Bora-Bora zelf komt nota bene uit een Holsteiner merrielijn (stam 5302): haar moeder is een afstammeling van Lauriston x Quito de Baussy x Landgraf I. 
Ook de reservekampioen en de brons-winnaar van het ZZ-DE zijn NRPS-combinaties. Het zilver was voor Liz Meenhuis met Orlando (v. Zodiak), en Siebe Leemans reed naar de derde podiumplek met Orchid's Lonette (v. Kanshebber). 

In het Z-DE maakte Teun Schripsema met Kriesol (v, Kosmo van Orchid's) geen enkele springfout, maar jammer genoeg reed hij in het tweede parcours net niet binnen de toegestane tijd, waardoor hij een strafpunt voor tijdsoverschrijding moest incasseren en de barrage misliep. Hij belandde daardoor net naast het podium. Kriesol (foto thumbnail op homepage) is een volle broer van o.a. de int. springpony Kinéan en de EK-pony Kosma, die recent voor Polen uitkwam op het EK. Allemaal gefokt uit de EK-pony (Audi's) Super Brat prestatie-fok!
Nog precies in de prijzen met één balkje in het tweede parcours, eindigden Olivia Braaksma en de pas 6-jarige Sara FortunA ster, ABOP (v. Orchard Wildeman) op de negende plaats.

Onze partners