Nieuwsitem

Jongste NRPS-pony's goed in Pluvinel-wedstrijd

18-09-2019

MAREN-KESSEL - Afgelopen weekend schitterden er weer NRPS-pony's in de Pluvinel competitiewedstrijd voor jonge dressuurtalenten. Zo werden de goedgekeurde hengst His Royal Badness DK en de ruin VIP (= Kayden van Equi Center) tweede in hun respectievelijke rubrieken.

De 3,5-jarige His Royal Badness DK (foto, gemaakt door Iris van Meijl) werd heel netjes voorgesteld door Isa Hollands en ontving 80 punten voor zijn presentatie. Qua ruiterscore stond Isa met 85 punten zelfs helemaal bovenaan. Op de hengstenkeuring in maart j.l. viel His Royal Badness DK al op door zijn enorme souplesse en atletisch vermogen, en nu blijkt hij dus onder het zadel ook goed uit de voeten te kunnen. Dat heeft de hengst van geen vreemde; hij stamt van Hesselteich's Golden Dream uit de bekende keur, prest.sport merrie Nina van de Beekerheide (Neptune van de Beekerheide x Kooihûster Folkert). His Royal Badness DK werd gefokt door Demy Kurstjens en is eigendom van S. Frantzen.

Verderop bij de 3-jarigen komen we op de zevende plaats Karthago van Equi Center tegen, zoon van Kraneveld's Kadans x Irakion met in het zadel Renée Thijssen, met 71,5 punten. De moeder van Karthago is Oud-Nationaal kampioene Jindy van het Schoor, wiens dochter Anouk van Equi Center in augustus j.l. Nationaal veulenkampioen werd. 
Meteen daarachter, met dezelfde punten, mocht Come on Dream met Willemijn Meyering opstellen. Come on Dream (v. FS Coconut Dream) is een nakomeling van de bekende Krimh ox-dochter Amira (mv. Casper x Haran ox) van Broers uit Oisterwijk. Bij de 4-jarigen eindigde zijn halfzus Macchiato (v. FS Mr. Right) met Nina Brands op de vierde plaats!
Met maar een half puntje minder dan Karthago en Come on Dream volgde Casanova van Equi Center op de negende plaats, ook een afstammeling van Kraneveld's Kadans x Irakion en ook gereden door Renée Thijssen. 

De rubrieken voor 3-jarigen zijn bedoeld om de allerjongsten voor te stellen aan het publiek, en de talenten spelenderwijs kennis te laten maken met de sport. De finale blijft hier uit, maar de combinaties gaan met gegrond advies van de jury naar huis om verder te werken aan de hun ontwikkeling. Uit de 3-jarigen wordt een Jong Talent gekozen en uitgenodigd voor deelname aan de 4-jarigen rubriek volgend jaar. 

Vierjarigen
Bij de 4-jarigen werd wel finale gereden. Daar stond ook een NRPS'er op de tweede plaats, namelijk VIP (ingeschreven als Kayden van Equi Center), zoon van Kraneveld's Kadans uit een merrie van Kantje's Ronaldo. Amazone Romee van Gaal verdiende 77 punten met hem, maar werd door de gastruiter beloond met 85 punten, totaal 162 punten.
Net buiten de finale op de vierde plaats eindigde de Divoza kampioene 2019 Macchiato (FS Mr. Right x Krimh ox) met Nina Brands, 76,5 punten. 
En met 74,5 pnt. volgde Gaia Royal Fortuna (Neptune van de Beekerheide x First Stayerhof's Ramzi H) met Franka Koster als zevende.

Vijf/zesjarigen
De vijf- en zesjarige pony's reden in handicap. Daar konden de NRPS'ers geen vuist maken; de beste NRPS-pony Don Diego van Stal Bonaventura (Don Cremello x Elegant) met Imke Lodewijk kreeg 69 punten en moest tevreden zijn met de achtste plaats. 
James van de Ponderosahoeve (Orchard Wildeman x King Kadanz) met Maura Knipscheer kwam daarna met 68,5 pnt., en negende was Shakyra BR (Sagrand ox x Nucari) met Sanne Koppelaars, 68,5 pnt.

Onze partners