Nieuwsitem

Danny Schaper wint met NRPS'er op Jumping Zwolle

17-10-2019

Jumping Zwolle is van start en de eerste winnaars zijn bekend. Danny Schaper uit Ommen begon met winst in de 1.25m Roelofsen Horse Trucks Prijs met Cillow (v. Canabis). 

Schaper heeft de 6-jarige Cillow zelf gefokt. De moeder Zarina stamt van Vito van de Paardenwinning (Darco x Wiensender x Codex) en is een halfzus van het int. GP springpaard Guidam's Willow, voorheen goedgekeurd bij het NRPS en vader van o.a. Guidam's Willow the Second (NRPS-goedgekeurd en int. springpaard). Hun moeder Starina stamt van Little Rock x Legaat x Ghill Manor xx. Vorige winter kwalificeerde Schaper zich met Cillow voor de finale van de GMB-competitie.
“Voor mezelf is het natuurlijk leuk om vooraan in de prijsuitreiking te staan, maar wat ik nog veel knapper vind, is dat mijn dochter van twaalf vierde werd”, vertelt de trotse vader van Britt Schaper. Zij rijdt de 7-jarige merrie Heerdestar (Zilverstar T x Utopie x Lancer II), NRPS-geregistreerd en moeder van de nu 1,5-jarige NRPS-hengst Chilli van de Woestenheide (v. Chilli Willi). De rubriek werd direct op tijd verreden en tussen vader en dochter was het verschil krap 3 seconden. Van de 45 deelnemers bleven er 15 foutloos, en daartoe behoorde ook Alec Stigter, die in zijn ponytijd veel gewonnen heeft met de NRPS-pony Isala's Nuage (King Kadanz x Krimh ox) en nu met een KWPN'er in de sport uitkomt.

Zodra de paarden van de familie Schaper weer verzorgd op stal staan, is Danny alweer vertrokken naar huis. “Druk met de bouw van een nieuwe binnen- en buitenbak en slaapgelegenheid. Er is veel vraag van buitenlandse springruiters om voor een bepaalde periode een accommodatie te huren, waar ze kunnen trainen en van waaruit ze op concours kunnen. Dat willen we nu realiseren. Ze hoeven de vrachtwagen er straks maar neer te zetten, de paarden af te laden en ze kunnen aan de slag. Er komt ook een Bed & Breakfast bij. Zo blijven we toch nog een beetje in de horeca.”

Danny Schaper was tot januari 2018 eigenaar van de (mede) door hem opgerichte Music Club Kampen, waar alle vrijwilligers en medewerkers van Jumping Zwolle begin dit jaar de eerste geslaagde editie van het internationale concours vierde. Nieuwe eigenaar is zijn vriend Jos Meuleman van Recycling Kampen, die Jumping Zwolle ondersteunt met het verwerken van al het afval en met wie Danny ook paarden mee samen heeft. Het kon dus niet uitblijven dat dat Danny Schaper zelf ook aan de start zou komen in de IJsselhallen.

“Ik heb eerder wel wat meer internationaal gereden, maar ik ben ook heel graag thuis en ga met plezier met een volle vrachtwagen paarden naar landelijk concours. Als je geen paard hebt voor Grote Prijzen, heb je op een internationaal concours niet veel te zoeken. Maar ik ben blij dat ik er nu bij ben. Voor onze dochter Britt is het helemaal een unieke kans om ervaring op te doen. Ik had haar wel door: ze wilde me eraf rijden, maar ze mocht van mij niet te hard rijden. Het is de eerste keer internationaal, laat ze eerst maar goede ervaringen opdoen. Wat ze deed is heel knap voor haar leeftijd. Ze maakt echt stappen.”

Schaper is blij dat hij zich weer voor de volle honderd procent kan focussen op het opleiden van paarden voor de (top)sport. “Horeca is ook topsport, dat moet je ook goed doen. Ik zat met één been in de horeca, met de andere in de paarden. Lastig combineren soms. M’n vrouw en kinderen vinden paarden ook mooi, dus toen de situatie zich voordeed hebben we daarvoor gekozen. Het draait vooral om opleiden en trainen op de wedstrijd, maar nu ik hier in Zwolle ben is het te verleidelijk om niet wat sneller te rijden. Daar leren de paarden ook weer van.”

www.jumpingzwolle.nl

Onze partners