Nieuwsitem

Iedereen geslaagd voor de ABOP

27-10-2019

LUNTEREN - Gisteren deden dertien paarden en pony's mee aan de jaarlijkse ABOP. Ze zijn allemaal geslaagd, wat voor sommige ook predicaatverhoging betekende.

De hoogste score bij de paarden (41,5 dressuur) ging naar de 3-jarige Nationaal kampioen 2019, Love your Colour-SB ster (v. Love for You) van Marinus Smegen en Roelie Brinks uit Schoonebeek. Amazone was Marlou Martens. (foto hierboven)
Van de pony's kreeg de 5-jarige Jolien van Equi Center (v. Kraneveld's Kadans) onder het zadel van Neelke van Kollenburg de hoogste waardering (72,5 allround) en het keurpredicaat. (foto thumbnail op homepage)

De 3-jarige Lots of Love Lariena JVR ster (v. Johnson), volle zus van de hengst Justin Dunkelbraun JVR, kreeg als dressuurspecialist 40,5 punten. Eigenaren Christie Jolink en Stefan van Rekum, amazone Noortje Radstake. 
Ook een mooie score in de dressuur behaalde de 5-jarige Jealous (v. Netto) van B. Verbeek-Hakkers uit Genderen. Onder het zadel van Kim Noordijk behaalde de merrie 39 punten. 
Bij de paarden was Joklahoma (v. Douglas) van de fam. Waninge uit Dwingelo de beste allrounder met 76 punten. Deze 5-jarige merrie werd voorgesteld door Menno Waninge, en is nu ook keur geworden. 
De 6-jarige stermerrie Ilena II (v. Alvarino II) gereden door eigenaresse Claudia Enders uit Castenray kreeg 72 punten als allrounder. 
Geslaagd met 37,5 pnt. als dressuurspecialist is de 9-jarige stermerrie Ferona Marijke van de Marke (v. Just Royal Dancer) van M. Buntjer uit Vlagtwedde, amazone Kelsey Foederer. 
En precies geslaagd met 70 punten, maar daardoor wel meteen alles voor elkaar om het elitepredicaat te mogen dragen, is de 5-jarige Nationaal kampioene 2017 Soraya K (v. Charmeur) van Jeltsje Veenstra en Roderik Faber uit Boarnbergum. Jeltsje stelde haar fokproduct zelf voor in de dressuur, en Menno Waninge nam het springen voor zijn rekening (omdat Djura Eringa, die de merrie eigenlijk in het springen zou voorstellen, geblesseerd was). 

Pony's
Na Jolien van Equi Center kreeg de 6-jarige Malouk (v. Kwaliteit van Orchid's) gereden door Lotte Sinoo ook een mooie allround beoordeling: 71,5 pnt. Hiermee is Malouk keurmerrie geworden. Malouk werd gefokt door Jan Arts uit Klarenbeek en is eigendom van Sylvia Sinoo-van der Malen uit Doorn.
Ninja van de Beekerheide ster (v. Neptune van de Beekerheide) liep onder het zadel van Savannah Brandes naar 70 pnt. Fokker Jan van beek, Maasbree; eigenaar Caroline Brandes-van den Akker uit Markelo. 
Ook de 4-jarige Kyrana ster (v. Kasanova van Klaverborch) van Jikke ter Haar uit Bergambacht scoorde 70 pnt., amazone Elise Otto.
Twee van de zes pony's werden alleen in dressuur voorgesteld. Samantha ster (v. Heidehof's Don Diego) kreeg 38 punten. Ze werd gefokt door W.A. Wubs uit Mussel en is eigendom van de amazone Evelien Westdijk-de Kesel uit Eede.
En Cassandra (v. Kraneveld's Kadans) van C. Verhoeven uit Drunen kreeg 37,5 pnt en is daarmee ster geworden. Ze was al voorlopig ster en heeft nu onder het zadel aan het gevraagde voldaan.

Onze partners