Nieuwsitem

Don Davino Horsepoint in nationaal kader

13-11-2019

Bij zijn internationale debuut afgelopen september in het Belgische Waregem reed de NRPS-goedgekeurde hengst Don Davino Horsepoint met zijn amazone Lilli van den Hoogen naar een mooie score van bijna 70% in de landenproef. Een maand geleden realiseerde de combinatie een kaderscore bij indoor Geldrop, en afgelopen weekend deed het tweetal er op de kadervormingswedstrijd  in Oirschot nog een schepje bovenop  door ruim boven 70% te scoren.
De amazone, nu een klein jaar in het zadel van de palomino hengst, is laaiend enthousiast en zegt dat de bovengrens nog lang niet bereikt is met haar relatief jonge talent.                 
Het gehele Horsepoint team is in ieder geval super trots op beide talenten.

Don Davino Horsepoint werd gefokt door Harry Melis uit Gemert en heeft als vader Don Carino du Bois (Deinhard B x Condor ox uit de beroemde Carina keur; pref; prest.sport&fok v. Pobeditel ox x Ismaël ox). De moeder Dailonka (FS Don't Worry x Scapino BB ox x Atleet) heeft onder haar sportnaam Champ of Daily afgelopen zomer EK pony dressuur gelopen met Floor van der Kuijl. Don Davino heeft zijn talent dus niet van vreemden. En met zo'n gedreven en al behoorlijk ervaren amazone in het zadel (de 15-jarige Lilli heeft al EK Children gereden en daar teamgoud gewonnen met de voorheen goedgekeurde NRPS-hengst Woodstock) kan het bijna niet uitblijven dat Don Davino Horsepoint volgend jaar serieuze aanspraak zal maken op een plaats in het EK-team.

Onze partners