Nieuwsitem

NRPS'ers in de prijzen

19-11-2019

OPGLABBEEK - Tijdens het CSI Youth in Sentower Park hebben verschillende NRPS'ers van zich laten spreken.
In de leeftijdcategorie U25 scoorde de Belgische amazone Maartje Verberckmoes met de NRPS-goedgekeurde rijpaardhengst Guidam's Willow the Second (v. Guidam's Willow) (foto hierboven) met een snelle foutloze rit en de tweede prijs in het Tweefasen 1.45 m op zaterdag.

Bij de pony's was een tweede prijs voor Saartje Joosten, ook uit België met de 13-jarige Kaatje van de Beekerheide (Kantje's Ronaldo x Isarco). Zij behaalden dit op zaterdag in het tweefasen Special 1.25 m. 
In de Grote Prijs (1.30m) reikte de beste NRPS'er tot de zevende plaats, dat was Orchid's Azalea (Kanshebber x Justice HR) onder het zadel van de Belgische Pauline van Dyck. In het direct op tijd 1.25m (vrijdag) reed deze combinatie ook nog in de prijzen.

Er waren nog meer combinaties in de zware tour die twee keer een prijs in ontvangst konden nemen. Onder anderen Joyce Wolters met Karl van Orchid's (Kanshebber x Watershof Pretendent), en Pam Nieuwenhuis met de NRPS-goedgekeurde hengst en meervoudig EK-pony Zeppe van de IJsseldijk (Zodiak x Boyco).

Nieuw gezicht in de internationale lichte tour was de 9-jarige Marcello (Machno Carwyn x Zodiak, fokker Wim van Elteren uit Lopik) onder het zadel van de Italiaanse Mathilda Mercuri. Zij reden op donderdag in de prijzen in het tweefasen 1.20 m. 
De nieuwe (Belgische) amazone van Ziggi Zen VDK (Zuidveld VDK x Kantje's Ronaldo), Lien Eeckelaers, deed het zondag goed in de lichte tour (tweefasen), en op vrijdag ging de vierde prijs van de vergelijkbare rubriek naar de Ierse Orla Duffy met Sunny (v. Sunny).  

En dan (natuurlijk) nog een paar Kanshebbers die het goed deden. In de zware tour de Belg Vic de Plecker met de 8-jarige Orchid's Anucia (Kanshebber x Cestanii van Orchid's) en Yannick Janssen van Grunsven met Kodiak van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Carlando). In de lichte tour de Tsjechische Kristina Vitek met de 9-jarige Kamirez van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Ronaldo). 

Onze partners