Nieuwsitem

Orchid's Vienna wint Tweefasen

25-11-2019

VRAGENDER - Op het jaarlijkse internationale jeugd-CSI heeft Orchid's Vienna (Krimh ox x Kantje's Carlando) een rubriek in de zware tour op haar naam geschreven.

Op vrijdag was de 13-jarige Orchid's Vienna met haar Britse amazone Talitha Kyle de onbetwiste winnaar van het tweefasen 1,25m. In de Grote Prijs op zondag greep deze combinatie met een balkje in het basisparcours precies naast de prijzen (13e).
Daarnaast konden op vrijdag nog drie NRPS'ers na het tweefasen een prijs ophalen. In de eerste plaats Karl van Orchid's (Kanshebber x Watershof Pretendent) met Joyce Wolters. Zij waren op zondag de hoogst geplaatste NRPS-combinatie in de Grote Prijs met één balkje in de basisomloop, wat nog goed was voor de 10e prijs. Verder Jimtown (Jacorde x Voltaire) onder het zadel van Lily Engelsman, en EK-pony en goedgekeurde hengst Zeppe van de IJsseldijk (Zodiak x Boyco) met Pam Nieuwenhuis.

De landenwedstrijd werd gewonnen door de oppermachtige Ierse teams, maar Nederland 3 eindigde op de derde plaats. In dit team twee NRPS-gefokte Orchid's pony's, waarvan Orchid's Lonette (Kanshebber x Orchid's Cestanii) met Siebe Leemans de beste prestatie neerzette (tweemaal foutloos). De andere was Kodiak van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Carlando) gereden door Yannick Janssen van Grunsven.

In de lichte tour rubriek op vrijdag, een tweefasen Special 1.15 m, behoorden vijf NRPS-combinaties tot de prijswinnaars. Als vierde mocht Sunny (v. Sunny) opstellen met de Ierse Orla Duffy. De vijfde prijs was voor Zodianne van de Doevenbree (Zodiak x Khadiboj van Klaverborch) met de Britse Sophie Wicks. Zesde werd Kaspar van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Ronaldo) met Geertje van Aarle. Verder nog Oscar van de Beekerheide (Orchid's Floris x Isarco) met Emile Drenth, en It's Fun (Kierow van Klaverborch x Nieuwmoed's Erasco) met Babette Haanschoten.
It's Fun is in 2005 in het stamboek ingeschreven met de naam Kayra. Ze werd gefokt door E. Stokkers uit Geesteren en behaalde als veulen een eerste premie. Daarna is ze niet meer op de keuring geweest. De merrie beschikt over een zeer hoog percentage Arabisch bloed (90.63%) en  is een volle zus van onder andere Karina, de fokmerrie van Piet Verkerk die al zoveel veulenkampioenen (regionaal én Nationaal) heeft gebracht.

De fokkers van de andere genoemde pony's zijn natuurlijk in de eerste plaats Carla en Paul van der Laar (Orchid's paardenmelkerij) uit Zeeland (N-Br).
En verder van
Jimtown: Fam. Jansen uit Enter.
Zeppe van de IJsseldijk: B.A. Bus uit Westervoort.
Zodianne van de Doevenbree: Fam. Ligtenberg uit Nijverdal.
Oscar van de Beekerheide: Jan van Beek uit Maasbree.

Onze partners