Nieuwsitem

Borna D derde in CCI*

08-05-2017

KRONENBERG - Jan van Beek, de jeugd bondscoach van de eventing, eindigde met de NRPS-geregistreerde Borna B als derde en beste Nederlander in de lange eenster met 23 combinaties, die meetelde voor de Schaap & Citroen Eventing Cup.

Borna D is een zevenjarige ruin van de hengst Olympic Corlisco (Borland D, VDL Corland x Jalisco B) en hij is het eerste veulen van de merrie Wona. Zij is een dochter van Salvados (v. Calvados) uit de merrie Nona D (Calando x Damiro x Zuidpool x Jason). 

Van Beek stond vijfde na de dressuur en maakte in de cross geen fouten, maar kwam drie seconden te langzaam door de finish wat hem 1,60 strafpunt opleverde. In het springparcours viel één balk. De winnaar van deze wedstrijd Antonia Baumgart (D) met Little Rose was de enige die fouloos bleef in het springparcours.

Ook de pony's was alleen de Duitse winnaar in staat foutloos te blijven in het springparcours. Hier stond de beste NRPS'er op de vierde plaats: Madonna van de IJsseldijk, volle zus van de hengst Zadar (Zodiak x Radar) met in het zadel Georgina Goedee. Ook deze combinatie finishte in de cross net buiten de toegestane tijd, maar maakte geen hindernisfouten.

Onze partners