NRPS-hengsten 3x bij de beste vijf!

zaterdag 12 augustus

NRPS-hengsten 3x bij de beste vijf!

ERMELO – Het NRPS doet van zich spreken in de PAVO finale 2023! Bij het overkampen van de beste vijf is het NRPS in alle drie leeftijdsklassen vertegenwoordigd door goedgekeurde hengsten: Nacho en Everest bij de 5-jarigen, Mercurius ACM bij de 6-jarigen en One Million bij de 4-jarigen.

Donderdag is de halve finale van de Pavo Cup verreden. Bij de 5-jarigen was Phoebe Peters met de NRPS-geregistreerde en -goedgekeurde schimmelhengst Everest (Especial x Vivaldi, fokker Van Olst Horses) de grote winnaar met de indrukwekkende waardering van 89.8 (met 8.7 voor de stap en de rest 9 of hoger).

Bij de 5-jarigen behaalden nog drie andere combinaties voldoende scores voor de finale. Om precies te zijn Charlotte Fry met Nacho (Negro x Krack C, fokker Sandra Maakenschijn) met 86.8 (4e plaats), Jeroen Hamelink met Nachtwacht in ’t Veld (Incognito x Everdale, fokkers H.H. en L.C.M. van de Bighelaar) met 84.0 (12e plaats), en Zandra Birkeland met Ilegro (Inclusive x Negro, fokkers fam. Hanse en Van Olst Horses) met 82.8 (16e plaats). Net geen startrecht in de finale, maar nog wel 80.2 verdienden Amber de Groot en Night Shadow (Guardian S x Florencio I, fokker W.M. van der Aa).

Inmiddels is de eerste ronde van de finale een feit en die heeft Nacho afgesloten als winnaar (88.4) met op de tweede plaats Everest (88.0)! We zijn nu in afwachting van het overkampen van de beste vijf.

Daarnaast hadden zich zowel bij de 4-jarigen als de 6-jarigen NRPS-hengsten geplaatst voor de finale vandaag. En dat heeft perfect uitgepakt: de NRPS goedgekeurde One Million (Vivaldi x Apache, fokker M.H.J. Gotink) is in de eerste finaleronde door Robin Heiden naar de tweede plaats gereden (met 90.4!!) en neemt dus ook deel aan het overkampen.

Daarnaast reed de 4-jarige Olivier (Blue Hors Kingston x Florencio I, fokker W.M. van der Aa) met Kim Koolen naar de 11e plaats in de finale, zij scoorden daar 83.0.

En de 6-jarige Mercurius ACM (Dream Boy x Gribaldi, fokkers Annemiek van der Horst-Meeus en Casper Meegdes) die met Amber Hage vorig weekend ook al zo fantastisch presteerde op het WK jonge dressuurpaarden (9e in de finale), behaalde donderdag in de halve finale 85.6 en een vijfde plaats. Die plaats wisten ze in de eerste ronde van de finale te behouden, waardoor ook Mercurius mag deelnemen aan het overkampen!

Het overkampen vindt vanmiddag plaats. De uitslagen zijn live te volgen via online.equipe.com/nl


Tagged horses: EVEREST I-NACHTWACHT IN 'T VELD ILEGRO MERCURIUS ACM NACHO NIGHT SHADOW OLIVIER ONE MILLION


Terug