Brons op NK voor Hexagon’s Ich Weiss

dinsdag 30 mei

Brons op NK voor Hexagon’s Ich Weiss

Met de NRPS-gefokte en NRPS-goedgekeurde Hexagon’s Ich Weiss (Rubiquil x Negro) was Thamar Zweistra op het Nederlands kampioenschap dressuur senioren de lachende derde: ze wonnen het brons. De combinatie reed twee persoonlijke records op het NK, nadat ze in april op de vijfde plaats waren geëindigd in de Wereldbekerfinale in Omaha.

Thamar kon niet meer ophouden met glimlachen. “Ik ben onwijs trots. Ich Weiss liep hier zijn beste proeven ooit. Hij heeft alles gegeven en hij was goed geconcentreerd.”

Thamar richt zich nu op het EK, en wil daarnaast mooie wedstrijden rijden.”Ich Weiss gaat graag op concours en heeft er altijd zin in.”

De scores op het NK logen er niet om, maar lagen heel dicht bij elkaar. In het eerste onderdeel verdiende Ich Weiss 74.000% en dat was maar 1.78% achter de nieuwe Nederlands kampioen Marlies van Baalen met Habibi DVB. En in de kür reed Thamar haar schimmelhengst naar 81.040%, dat scheelde maar 1.31% met Van Baalen.

Bondscoach Alex van Silfhout (Lunteren) is tevreden over het NK Dressuur. “Er is weer volop nieuwe aanwas met combinaties die richting de 75 en in de Kür zelfs boven de tachtig procent scoorden. Dat is heel positief. Onze beste teams gaan in juni naar de landenwedstrijden van de CHIO’s van Rotterdam en Aken. Daarna hebben we nog een observatie in De Peelbergen richting het EK in september in Riesenbeck. In de breedte ziet het er beter uit dan vorig jaar deze tijd. Dat is mooi, want dan krijg je meer concurrentie onderling en daar wordt iedereen beter van.”

{foto: Digishots)


Terug