NRPS-hengst Everest wint Pavo finale

zaterdag 12 augustus

NRPS-hengst Everest wint Pavo finale

ERMELO – De NRPS-gefokte en –goedgekeurde hengst Everest is winnaar geworden van de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurbeloften. Amazone Phoebe Peters stuurde de schimmelhengst (Especial x Negro x Monaco) van Gertjan van Olst eerst overtuigend naar de overwinning in de halve finale. Vervolgens eindigde de combinatie in de eerste finaleronde als tweede, met minimaal verschil van 0,4 achter zijn stalgenoot, de NRPS-goedgekeurde Nacho die werd voorgesteld door Charlotte Fry. Bij het overkampen kreeg Everest van gastruiter Daniel Bachman Andersen de hoogste beoordeling (95), en daarmee was zijn overwinning een feit. Nacho (Negro x Krack C x Fruhling, fokker Sandra Maakenschijn) werd reservekampioen.

“Everest is fantastisch te rijden. Hij is licht in de hand en doet geconcentreerd zijn werk. Na z’n drukke schema van de afgelopen week voelt hij ook niet moe. Zijn galop is een hoogtepunt. De draf mag nog iets meer gedragenheid krijgen, maar ik heb liever een iets vlugge draf dan een grote loper die zich moeilijker laat sluiten”, aldus Bachmann Andersen na zijn rit op het jonge talent.

Een aantal jaren geleden won de NRPS-goedgekeurde hengst Forty de Pavo Cup, maar het is de eerste keer dat een NRPS-ingeschreven hengst in deze competitie de overwinning opeist.

Nacho liep in het eerste onderdeel naar 88,8 en kreeg bij het overkampen 92. “Dit paard past me goed, ook qua formaat”, laat Bachmann Andersen weten. “Hij is fantastisch opgeleid, mijn complimenten daarvoor aan Lottie. Met name in zijn galop kan hij heel makkelijk verruimen en sluiten, hij is daarin al vergelijkbaar met een zes- of zevenjarige. Dit paard heeft een grote toekomst voor zich.”

Bij de 4-jarigen ging de reservetitel naar One Million gereden door Robin Heiden. Deze zoon van Vivaldi (x Apache x Negro, fokker M.H.J. Gotink) kreeg van Bachmann Andersen 96 punten. “One Million heeft veel elasticiteit in de draf, maar voelt daarin nu nog wat onstabiel. Dat is normaal voor een jong paard met zoveel kwaliteit in de gangen. In de galop is dat al een stuk beter. Als het mijn paard was, zou ik hem dus voornamelijk in de galop werken om hem sterker te krijgen. Hij heeft veel perspectief en hij heeft alles wat je je als ruiter kan wensen.”

One Million werd aangewezen bij het NRPS en heeft op vrijwillige basis en met succes deelgenomen aan het KWPN onderzoek, waarna het NRPS dit resultaat heeft overgenomen en de hengst als goedgekeurd heeft ingeschreven.


Tagged horses: EVEREST FORTY NACHO ONE MILLION


Terug