Nieuwsitem

Kosmo en Zeppe dragen bij aan teambrons op EK pony’s

02-08-2017

Onder hun amazones Charlotte Kuipers en Pam Nieuwenhuis sprongen de NRPS-goedgekeurde Kosmo van Orchid’s en Zeppe van de IJsseldijk naar het teambrons op het EK pony’s in het Hongaarse Kaposvár. Maar zij waren niet de enige NRPS’ers die acte de presence gaven op het Europees Kampioenschap.

Helaas dit jaar geen medailleregen voor de oranje ponyruiters, maar de NRPS-hengsten Kosmo en Zeppe hadden wél een flink aandeel in de bronzen teammedaille bij het springen. Door de eliminatie van een van de Nederlandse amazones telden alle resultaten van Kosmo van Orchid’s (Kanshebber uit Orchid’s Black Star NF van Kantje’s Carlando, fokker C. van Laar uit Zeeland) en Zeppe van de IJsseldijk (Zodiak uit Minouche van Boyco, fokker B.A. Bus uit Westervoort) mee voor het teamresultaat.

Onder Charlotte Kuipers werd routinier Kosmo van Orchid’s negende in de individuele uitslag en daarmee was hij met zijn amazone de best presterende Nederlandse combinatie.

Zeppe van de IJsseldijk verging het in de individuele competitie minder goed. Met uiteindelijk 25 strafpunten na vijf omlopen eindigde hij samen met Pam Nieuwenhuis op een 25e plaats.

Orchid ‘aandeelhouder’ in Oranje eventingteam

Met twee van de vier teampony’s uit de fokkerij van Orchid mag de paardenmelkerij zich gerust aandeelhouder van het eventingteam noemen. De vierde plaats in de landenwedstrijd is natuurlijk wat ondankbaar, maar deze —toch mooie— prestatie is zeker te danken aan Orchid’s Megan (Kantjes Carlando NF uit Orchid’s Irene van Apollo) onder Elise Otto en Orchid’s Tigersun (Kantje’s Carlando NF uit Orchid’s Meriana van Milton) onder Britt van Rijsewijk.

In de individuele ranking vinden we Orchid’s Tigersun en Britt van Rijsewijk terug op een mooie tiende plaats. Orchid’s Megan en Elise Otto eindigden als 20e.

Weinig NRPS’ers in de dressuur

In de dressuur legt het NRPS het momenteel duidelijk af tegen de Duitse stamboeken en de NWR-sectie van het NWPCS. In de einduitslag was er slechts één NRPS-gefokte pony terug te vinden.

De NRPS-goedgekeurde Duitse rijpony Elin’s Noncisdador vertegenwoordigde met zijn jonge amazone Micky Schelstraete de Nederlandse driekleur. Individueel werd de combinatie veertiende met 69,48, met het team werd de vierde plaats bereikt.

De dertienjarige Icarus van de Bulksehoeve (Isarco uit Twister van Elegant, fokker JPM van de Laar uit Kerkdriel) werd door de Turkse Yagmur Osturk voorgesteld. In de individuele competitie eindigde het duo met 66,95 op een 29e plaats.

Nog meer Orchid-pony’s!

Zoals al eerder vermeld op de NRPS-site was Orchid’s, de stoeterij van Paul en Carla van Laar, grootleverancier met maar liefst zes NRPS-pony’s! Naast de al genoemde Kosmo in het springen en Megan en Tigersun in de eventing vonden nog drie Orchid-pony’s hun weg in het springparcours.

Karim van Orchid’s (Kanshebber uit Orchid’s Celestyi NF van Kantjes Ronaldo) bereikte onder de Duitse Johanna Beckmann een 35e individuele plaats. Wel schreef het duo de ‘Farwell rubriek’ over 1.25 op naam.

Twee plaatsen daaronder vinden we Kalypso Skovgaard, ook  —hoewel dat niet meer aan z’n naam is af te zien— ook een fokproduct is van de Orchid’s stoeterij.  De zoon van de volbloed Krimh ox komt uit de New Forest-merrie Orchid’s First Lady of the Century, een dochter van de veel Engels volbloed voerende Orlandi. Kalypso Skovgaard werd gereden door de Deense Anna Sofie Toernaes

Karl van Orchid’s (Kanshebber uit Kantje’s Flaneur NF van Waterhof’s Pretendent) had onder de Belgische Lynn Bloemer slechts een balkje in de eerste kwalificatierondje maar werd uitgesloten in de eerste ronde van de tweede qualifier. Er restte dus niets anders dan een ietwat roemloze 47e plaats voor de elfjarige ruin, maar met een zesde plaats in de ‘Farewell rubriek’ sloot ook dit duo het EK nog mooi af.

 

Albertine Nannings voor NRPS

Onze partners