Nieuwsitem

Crosby vierde in Pavo-finale

20-08-2017

ERMELO - Vandaag zijn de finales verreden van de Pavo Cup voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden. De zesjarige NRPS-hengst Crosby (v. Chippendale) en zijn amazone Charlotte Fry eindigde op een ondankbare vierde plaats, met slechts 0,2 verschil met de nummer drie.  

In de finale reden de combinaties in groepjes van twee nogmaals de proef. Crosby behaalde daarbij 82,8 punten. In het algemeen had hij wat meer lossigheid mogen tonen; de galop is momenteel zijn sterkste gang en daarvoor kreeg hij een 8,5. 
Zijn directe concurrenten Ghandi en Gaudi Vita (die uiteindelijk tweede en derde eindigden) werden slechts een fractie hoger beoordeeld, net genoeg om te mogen terugkomen voor de ultieme finale, waarin ze werden getest door gastruiter David Marcus (Canada). Echter, de enige zesjarige deelnemer die werkelijk kon overtuigen, was de merrie Great Lady (v. Bretton Woods); zij kreeg van de gastruiter 90 punten en won met overmacht. 

Bij de vijfjarigen eindigde Don Joe (v. Diëgo) op de zesde plaats van twaalf combinaties, met 8,3 voor de galop en een 8 voor de stap en draf. Hij behaalde in totaal 166,4 punten (na optellen van de scores uit de halve en hele finale), slechts 0,4 verschil met de nummer vijf. 

 

Onze partners