Nieuwsitem

Glasgow naar individuele finale, All In nog steeds foutloos

26-08-2017

GöTEBORG (KNHS) – De Nederlandse springruiters hebben zich bij het Europees kampioenschap in de laatste omloop van de landenwedstrijd van een tiende plaats opgewerkt naar de zesde positie. Zondag staat de individuele finale op het programma. Jur Vrieling en Glasgow van 't Merelsnest hebben zich hiervoor geplaatst, naast Harrie Smolders met Don VHP.

Vrieling: “Glasgow sprong vandaag echt heel goed. Het was een parcours dat hem ook echt goed lag, het was hoog en breed. We waren natuurlijk toch een beetje teleurgesteld door de vele pechfoutjes die we eerder hadden, dat waren er gewoon teveel. Ik ben heel blij dat we nu alle vier heel goed gereden hebben. Zondag gaan we weer vol in de aanval. Dit was het beste rondje van Glasgow. Hij sprong op het voorterrein al heel goed en vlak voor ik de ring in ging kreeg ik nog heel goed advies van Rob. Glasgow heeft heel veel vermogen en als het hoger en breder wordt gaat hij eigenlijk alleen maar beter springen. Het lijkt wel alsof hij in de wedstrijd groeit, dat geeft goede hoop voor zondag.” 
Zondag start om 14.00 uur de finale van de individuele wedstrijd. In de eerste manche mogen hier de 25 beste ruiters uit het klassement van start, in de tweede omloop de beste 12.

De landenwedstrijd werd gewonnen door het Ierse team, dat aan de start kwam met slechts drie ruiters, die in de laatste omloop geen enkele fout maakten. Thuisland Zweden won voor uitzinnig publiek zilver, het brons ging naar Zwitserland. De Zweed Peder Fredericson staat nog steeds aan de leiding in het individuele klassement, als enige met 0 strafpunten. Met zijn magistrale H&M All-In, gefokt uit een NRPS-merrie, won hij het eerste onderdeel en daarna heeft hij geen fout meer gemaakt. 

 

Onze partners