Nieuwsitem

Late Veulenkeuring in Lunteren

30-08-2017

ERMELO - Uw veulen ook pas in juni of juli geboren? En toch naar de keuring? Dat kan op zaterdag 16 september. Ook merries die afgelopen seizoen om de een of andere reden niet naar de provinciale of Nationale keuring konden, en veulens geboren voor 1 juni, zijn daar welkom. 

De Late Veulenkeuring is in het leven geroepen voor veulens die na 1 juni zijn geboren. Maar voor alle merries en oudere veulens is deze dag een soort nakeuring, een gelegenheid om zich dit jaar alsnog aan de jury te presenteren en beoordeeld te worden. 
Driejarige en oudere merries kunnen voor stamboekopname worden opgegeven en komen, als zij daarbij een eerste premie krijgen, direct in aanmerking voor toekennen van het sterpredicaat. 
Stermerries die in aanmerking komen voor (voorlopig) keur maar niet op de Nationale aanwezig konden zijn, kunnen hiervoor op 16 september alsnog terecht.
Veulens geboren voor 1 juni kunnen eveneens op 16 september deelnemen. 

De late veulenkeuring wordt dit jaar voor het eerst gehouden bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Opgeven is nog mogelijk. Gewoon via een mailtje naar info@nrps.nl met vermelding van levensnummer en naam van het dier/de dieren.

Sluitingsdatum dinsdag 5 september.

Onze partners