Nieuwsitem

G's Fabian derde in finale Youngster Tour

02-10-2017

RIESENBECK - De zevenjarige G's Fabian, een NRPS-geregistreerde ruin van Gaillard de la Pomme x Lovis Corinth, is met zijn Russische amazone Anna Gorbacheva derde geworden in de finale van de Youngsters Tour. 

De bruine G's Fabian maakte in de drie parcoursen geen enkele fout en bouwde heel mooi op. Op donderdag rustig foutloos en 17e in het direct op tijd, op vrijdag iets sneller foutloos en 10e in het direct op tijd, en op zondag in het tweefasenparcours van de finale wederom foutloos, en slechts 0,64 sec te langzaam voor de overwinning.

Onderdeel van het tweesterren CSI indoor Riesenbeck was de Youngsters Tour voor 6-7-8-jarige springpaarden. De 69 deelnemers kwamen voornamelijk uit Duitsland, maar ook kwamen er combinaties aan de start uit Nederland (Ben Schröder, Willem Greve, Hendrik-Jan Schuttert), Amerika, Denemarken, België, Japan, Mexico, Canada, Ierland, Italië en Zwitserland. 
En uit Rusland dus. G's Fabian werd tot vorig jaar uitgebracht in het 1.30 m door de Duitser Tobias Meyer, en heeft dit jaar al verschillende malen inhet 1.40 m in de prijzen gereden met zijn Russische amazone. Hij werd gefokt bij Zwartjens in Raalte uit de merrie Walibrite (Lovis Corinth x Pele x Pericles xx x Courville xx, Holst. stam 1859).

 

Onze partners