Nieuwsitem

NRPS-pony's domineren KNHS-Felix Juristen Cup Vorden

13-01-2018

Ermelo (KNHS) – In Vorden is vandaag de tweede wedstrijd van de KNHS-Felix Juristen Cup verreden. In deze tweede van zes competitiewedstrijden was Micky Schelstraete met haar NRPS-gekeurde Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus) de beste. Nog mooier: de top drie bestond geheel uit NRPS-pony's!

Jurylid Adriaan Hamoen is zeer enthousiast na afloop van de wedstrijd. “Ik heb echt een heel koppel goede pony’s gezien vandaag. Natuurlijk zijn ze nog niet allemaal helemaal klaar, maar ik heb bij pony’s en ruiters veel potentie gezien. Winnares Micky Schelstraete reed een hele mooie constante proef. In draf mocht de pony er nog iets meer voor blijven, maar hij liep fijn door zijn lijf en de galoptour was heel sterk. De eenvoudige wissels toont ze echt voor een acht.”

Ook Shanna Baars, die vandaag tweede werd, heeft in Don Camillo Du Bois (v. Dornik B) een ervaren rot onder het zadel. Hamoen vertelt over hun proef. “Ook hier was de pony in draf eigenlijk net iets te rond, maar was de galoptour sterk, de pony ging heel mooi en gezet door de baan.” 
Op de derde plaats kwam ditmaal Sanne van der Pols met TC Orchid’s Syria (v. Kanshebber), de combinatie die eind december de eerste wedstrijd uit de serie won. 

Uitslag KNHS-Felix Juristen Cup Vorden:
1. Micky Schelstraete (Gemonde) – Elin’s Noncisador, 71.62%
2. Shanna Baars (Nieuw Vennep) – Don Camillo Du Bois, 71.50%
3. Sanne van der Pols (Abbenbroek) - TC Orchid’s Syria, 70.43% 

 

Onze partners