Nieuwsitem

Weer drie NRPS'ers bovenaan

24-02-2018

IJSSELMUIDEN (KNHS) – Micky Schelstraete heeft na de tweede ook de derde wedstrijd van de KNHS-Felix Juristen Cup gewonnen. In IJsselmuiden zette Micky Schelstraete met de NRPS-gekeurde Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus) de concurrentie op ruime achterstand met een percentage van 75.19 procent. “Micky rijdt echt ontzettend fijn. Een genot om naar te kijken”, aldus jurylid Hergen van Hall. 

Evi van Rooij heeft de stijgende lijn te pakken met King Stayerhof’s Jango (v. Kosmo van Orchid's) en werd nu tweede met 71.29 procent. “Evi rijdt heel degelijk haar proef. Ze zit heel mooi en rijdt als geen ander heel strak en recht over de A-C lijn. Ze pakt in de proef echt de punten door secuur te rijden”, aldus Van Hall. 
Sanne van der Pols die de eerste wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland won, werd in IJsselmuiden net als in Vorden derde met de EK-pony TC Orchid's Syria (v. Kanshebber).

Over winnares Micky Schelstraete had Van Hall niets dan lof. “Micky rijdt echt ontzettend fijn. Als de aanleuning soms iets minder is, blijft haar pony heel goed over de benen en los door het lijf. Ze weet waar ze mee bezig is en blijft in de proef ook echt rijden. Het is een genot om naar te kijken. Daar word ik echt blij van.” Micky wist met routinier Sco ook de vorige wedstrijd in Vorden te winnen en doen dus goede zaken in het klassement. 
Met 32 ponycombinaties aan start was de derde wedstrijd van de KNHS-Felix Hippische Juristen Cup in IJsselmuiden goed bezet. Vijf combinaties scoorden boven de 70 procent gemiddeld bij de drie juryleden. 

Uitslag KNHS Felix Juristen Cup, Ijsselmuiden 24 februari
1. Micky Schelstraete, Elin's Noncisdador (v.Nostradamus), 75,19%
2. Evi Van Rooij, King Stayerhof's Jango (v.Kosmo Van Orchid's), 71,29%
3. Sanne Van der Pols, TC Orchid's Syria (v.Kanshebber), 71,00%
4. Thessa Gilbers, Baumann's Despino (v.FS Don't Worry), 70,90%
5. Kiki Romney, Reedborder Amazing (v.Bodo), 70,67%

 

Onze partners