Nieuwsitem

Nog vijf rijpaardhengsten erbij

07-03-2018

ERMELO - Vanmiddag op de nakeuring zijn nog vijf rijpaardhengsten aan de commissie gepresenteerd, die op 16 februari wel waren aangemeld maar toen om diverse redenen afwezig moesten blijven. Alle vijf hengsten zijn aangewezen voor de Hengstenshow aanstaande zondag!

Het gaat om de cat.nrs. 17, 33, 37, 51 en 57. 
Cat.nr. 17 is de driejarige Rousseau x Ronaldo x Neostan van André Jurrius uit Vorden. De zwarte doet nog erg jeugdig aan maar heeft een mooi model en uitstraling, en liet zich zowel op de straat als bij het vrij bewegen en -springen goed zien. Moeder Athene vertegenwoordigt de Karla-stam en is zelf Z1 geklasseerd. Twee van haar nakomelingen liepen met succes in de Lichte Tour. Haar moeder Carina (Ubis) kennen we als de moeder van de ggh Uptown (Kennedy) en de SF hengst Vazal (Jazz). Naast deze hengsten heeft ze veel goede sportpaarden gebracht die in de dressuur- en springring gepresteerd hebben. Tevens is ze de grootmoeder van het internationale Inter-1 paard Zanzibar (Ronaldo) en Extreme (Marius Claudius) die door de Britse Isabelle Taylor in de 2* eventing wordt uitgebracht. 

Cat.nr. 33 is behalve aan de hand ook onder het zadel voorgesteld in de drie basisgangen. Hij werd geboren in 2009 en loopt onder de naam San Marino TK Z2-dressuur, net als zijn half zus van Rapptaenzer. Fokker en eigenaar is M.A. van den Tillaart uit Zijtaart.
De vader van San Marino is de NRPS gekeurde Spielberg. Zijn vader Sunny Boy  is een alom geprezen zoon van Sandro Hit uit de Donnerhall-dochter Fantastica – de volle zus van beroemdheden Don Schufro en Don Primero. Onder Joyce Lenaerts was Spielberg zelf tiende op het NK ZZ-licht en tweede op Geldrop Hippique en is ZZ-Zwaar geklasseerd. Inmiddels acteren Spielbergs oudste nakomelingen al op het hoogste niveau. De grootmoeder van San Marino, de merrie Torbertha kennen we in de fokkerij als de moeder van de ggh El Corona (Amor). Ook nakomelingen uit deze merrie hebben in de sport gepresteerd. Zingaro (Rechter) is in de LT uitgebracht en Faust (Zandigo) is onder de naam Bollvorm’s Faust door Leida Collins-Strijk in de LT uitgebracht en later in de GP.

Cat.nr. 37 is de driejarige Chowman Z van J.H.M. Kemps uit Helvoirt. Deze voshengst kon op de straat niet echt imponeren, maar overtuigde des te meer tijdens het vrijspringen. Zijn vader Chaman was vanaf 2010 uiterst succesvol onder Ludger Beerbaum. De combinatie kende een zeer indrukwekkende carrière, met onder andere overwinningen in de 5* Grand Prix’ van Parijs, Lausanne en Valkenswaard. In 2014 werd het paar tweede in de Wereldbekerfinale in Lyon. Chaman is gefokt uit Jadied, een dochter van de bekende merrie Poline (Lucky Boy x Le Faquin xx). Uit deze familie komen onder meer ook de 1.60m Grand Prix-springpaarden Luidam (v. Guidam, ruiter Billy Twomey) en Van Itran (v. No Limit, ruiter Guy Janssens), het internationaal eventingpaard Tova (v. Guidam) en de Grand Prix-dressuurhengst Scandic (v. Solos Carex). ook uit de directe moederlijn van Chowman Z komen diverse GP springpaarden en een CIC3* eventer.

Ook de driejarige cat.nr. 51 van Jos en Trudy Houwen uit Wanssum liet tijdens het vrijspringen geen twijfel bestaan over zijn capaciteiten. Hij is een zoon van de bekende  Cantos, die zijn carrière bij het NRPS is begonnen en zeer goede springpaarden heeft gebracht. Moeder Gin Fizz VM (Cardento x Whitesnake) is nog jong, deze driejarige Cantos-zoon die bij het KWPN tot de derde bezichtiging reikte, is haar eerste en enige nakomeling tot nu toe.

De zeer interessant gefokte zesjarige schimmel van de familie Van der Waaij uit Eemnes werd heel mooi onder het zadel voorgesteld door Peter van der Waaij. De netjes opgeleide hengst loopt M en is klaar voor het Z. De zoon van de NRPS-hengst Douglas (x Indoctro x Mr. Blue x Quick Star) werd eerder aangewezen bij het KWPN en bij het AES gekeurd. Moeder Blue Girl keur komt uit een elitemerrie die zelf op 1.45 m. niveau heeft gelopen, en haar 8-jarige dochter Flow Girl (Indorado) springt 1.40 m. Verder komen uit de moederlijn verschillende nationale en internationale springpaarden, maar ook een ruin (v. Democraat) die PSG/Inter 1 heeft gelopen.

Klik hier voor de afstamming en info van de hengsten.

Onze partners