Nieuwsitem

100e veulen geboren bij Paardenmelkerij Bekkers

21-03-2018

St. OEDENRODE - Bij de Paardenmelkerij van Jaap en Mirjam Bekkers in St. Oedenrode is gisterochtend het honderdste NRPS-veulen geboren! Het merrieveulen stamt van Kasanova van Klaverborch x Irakion x Polsbury Pajero. 

Op de keuringen zijn de veulens en pony's van Equi Center inmiddels niet meer weg te denken. In dertien jaar tijd hebben ze dertien stermerries gefokt waaronder Nationaal kampioen aan de hand Jindy van het Schoor ster (Irakion x Rocky x Kantje's Ronaldo), een van de vroegste fokproducten. In die tijd hebben 26 veulens een eerste premie gekregen, waarvan 22 in de afgelopen vijf jaar. In 2016 hadden Mirjam en Jaap de Nationaal veulenkampioen Lotte van Equi Center (Kraneveld's Kadans x Irakion x Young Winsome Adrian), afgelopen zomer in Lunteren werd Simone van Equi Center ster (Kraneveld's Kadans x Irakion x Polsbury Pajero) regiokampioen. 

Maar de fokproducten van Equi Center zijn ook te bewonderen in de sport, in binnen- en buitenland. Zo springt Joker van het Schoor in Italië 1.15 m en loopt Kylian van Equi Center (Kraneveld's Kadans x Irakion x Polsbury Pajero) in Duitsland onder het zadel van Sabine Schmitz met veel succes tussen de paarden (dressuurproef 5-6-jarigen, bij hun debuut meteen de winnaar, en bij het springen op 1 m. niveau werden eerste en tweede plaatsen behaald). In Nederland zijn al verschillende pony's op nationaal niveau actief, die internationaal mogen starten. Bijvoorbeeld de 8-jarige Ivar van Equi Center (Irakion x Mikel x Rocky) met Isabella Egbers. 
Equi Center pony's zijn de laatste jaren behalve binnen Nederland ook verkocht naar Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en België, en zullen ongetwijfeld overal gaan opduiken in de sportuitslagen.

 

Onze partners