Nieuwsitem

Kassiopeia crosst foutloos in CIC2*

08-06-2018

RENSWOUDE - De 12-jarige Kassiopeia (Kasparow x Solo Native xx), wier levensverhaal te lezen is in het recent verschenen NRPS-Nieuws, heeft vorig weekend de enorm technische en uitdagende CIC 2* cross, foutloos afgerond. 

Haar trotse eigenaresse Petra van den Berge: "Niet alleen was de cross echt uitdagend (eerlijk maar zwaar), een extra moeilijkheidsfactor was de grond die door een paar onweersbuien de dag en nacht ervoor tot een klei/modderpoel was gereduceerd. Met het complete CCI 2* en het halve CIC 2* veld dat vóór Kassie startten, waren met name de landingsplekken van de afsprongen, echt heel erg slecht geworden, en de ruiter Tarik van Boggelen moest meer dan eens alle zeilen bijzetten om Kassie op haar vier benen overeind te houden. Met een enorm goed, foutloos resultaat dus, en ook de dag erna – wat ik persoonlijk dan misschien nog wel het spannendst vind – bleken benen koud en droog en paard zelf vrolijk, alert en fris. Wat wil je nog meer?"
Jammer dat de combinatie net buiten de prijzen viel door een paar foutjes in de dressuur- en de springproef. "Foutjes die makkelijk te verbeteren zijn, dus blijft er nog steeds een belofte voor de toekomst. Het feit dat ze van een 43ste plaats (na dressuur en springen) opklommen naar een uiteindelijke 16de plaats (na de cross), spreekt denk ik wel boekdelen."Onze partners