Nieuwsitem

De nieuwe privacywet (AVG) vraagt actie van u!

16-06-2018

Het NRPS beheert en verwerkt persoonsgegevens van u, bijvoorbeeld wanneer u een veulen registreert of opgeeft voor een keuring. Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dat heeft o.a. tot gevolg dat we niet zonder uw toestemming uw naam als fokker en/of geregistreerde in het programmaboekje mogen zetten en op de keuring omroepen. Deze toestemming geeft u op bij het aanmelden van uw dier voor een keuring door een vinkje te zetten in het vakje onderaan het aanmeldformulier voor keuring.
Ook mogen wij niet zomaar uw naam als fokker zetten op de website bij de door u gefokte dieren (in de NRPS-database). Daar moet u uw toestemming voor geven.

Als lid van het NRPS kunt u inloggen op MIJN NRPS. Wanneer u ingelogd bent, treft u bovenin de menubalk aan de rechterkant het ‘knopje’ MIJN NRPS aan. Zodra u daarop klikt krijgt u een zogenaamd submenu. Daarin ziet u in de middelste kolom Toestemming publicatie staan (zie afbeelding hieronder). 
Wanneer u op 'Toestemming publicatie' klikt krijgt u een overzicht van al uw dieren die bij ons nog in het systeem staan en die “onder uw naam hangen”. Als fokker en/of als geregistreerde. Naast de naam van uw dier(en) staan twee ‘schuifjes’. Zodra u die op ‘aan’ zet (= blauw)……komt op de NRPS-website uw naam als fokker achter het dier te staan. Het NRPS publiceert niet op de website wie de geregistreerde is!
Bent u geen lid meer maar bent u er wel trots op dat u de fokker bent van een bepaald paard of pony, stuur ons dan een e-mail met uw toestemming naar privacy@nrps.nl
Dat is sowieso hét e-mailadres voor al uw vragen inzake uw persoonsgegevens die het NRPS beheert.


Onze partners