Nieuwsitem

Kanshebber overleden

01-08-2018

Zojuist hebben wij het trieste  bericht gekregen dat de NRPS goedgekeurde hengst Kanshebber op 24 jarige leeftijd is overleden. Door zijn eigen kwaliteit en die van zijn nakomelingen heeft hij de Keur, Prestatie-sport & fokkerij predicaten behaald. Het overlijden van Kanshebber zal dan ook een gemis zijn voor de fokkerij. Hieronder kunt u het bericht van de familie van Laar lezen.

Kanshebber overleden

Op 31 juli hebben we helaas moeten besluiten om de hengst Kanshebber te moeten laten inslapen. De tot voor een maand geleden kerngezonde hengst kreeg last van epileptische aanvallen.  Dit leek prima onder controle tot dat de aanvallen plotseling weer de kop opstaken en elkaar in snel tempo opvolgden. Om een verder lijden te voorkomen hebben we jammer genoeg moeten besluiten om afscheid moeten nemen van onze, en Ina’s trots Kanshebber.

De 24 jaar oude Kanshebber, zoon van Krimh ox en de europees springkampioen Daisy Brown, is geboren op de stal van  Wim Versteeg.  Al vrij snel verhuisde hij naar Ina Majoor die hem voor de keuring bracht  en in de sport uitbracht. Zijn sportcarrière verliep voorspoedig en bij de familie Vetker heeft hij met verschillende kinderen internationaal gesprongen. 

Vanaf zijn 1e goedkeuring zijn wij van stal  Orchid’s met hem gaan fokken, eerst met 1 merrie,  daarna met meerdere totdat wij de mogelijkheid  kregen om hem naar onze stal te halen.  2015 was zijn en ons topjaar, hij werd  in Frankrijk uitgeroepen tot FEI hengst van het jaar, en wij werden met name  door Kanshebber zijn nakomelingen, NRPS Paardenfamilie van het jaar.

De laatste jaren genoot  Kanshebber  zowel in Nederland als in het buitenland groot aanzien. In nagenoeg elke internationale wedstrijd in binnen en buitenland  kom je, vaak meerdere, nakomelingen van hem  tegen.  In Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn zonen van hem goedgekeurd. In alle 3 disciplines zijn nakomelingen van Kanshebber op het EK geweest.   De komende jaren zullen wij zijn naam nog vaak tegenkomen in de sportuitslagen.

Wij zijn dankbaar dat wij de kans hebben gekregen om Kanshebber te gebruiken voor onze sportfokkerij.  Via zijn vele dochters en zonen zullen  zijn genen nooit verloren gaan.

Orchid’s Paardenmelkerij
Carla en Paul van de Laar

Onze partners