Nieuwsitem

NRPS-team winnaar Landenwedstrijd

26-10-2018

CHEMENEZ - Kerwin van Orchid (v. Kanshebber) en zijn amazone Sarah de Kraker, hebben met het team (waarin nog twee NRPS-combinaties) de pony-landenwedstrijd gewonnen en reden ook in de GP in de prijzen.

Van 11 tot 14 oktober werd in Zwitserland het CSIOP gehouden op het terrein van de Nederlandse Zwitser Edwin Smits, en het was tevens de eerste FEI Jumping Nations Cup van het seizoen. Het Nederlandse team hield de eer hoog in de landenwedstrijd. Naast Kerwin en Sarah bestond het team uit Kirsten Kreemers met Kinean,  Cheyenne Meijers met Special Lady (beide NRPS), en Fleur Holleman met Dante.
De Ieren, die individueel bijna onverslaanbaar waren, moesten in de landenwedstrijd met 13 strafpunten genoegen nemen met de tweede plaats en Duitsland stond derde.

"De parcoursen waren best pittig", vertelt de moeder van Sarah, Ellen de Kraker-Poulsen. "Maar hoe pittiger, hoe meer Kerwin het naar zijn zin heeft. In Zwitserland was het eigenlijk hun vuurdoop: normaal gesproken starten we altijd ‘licht’ en bouwen we rustig op naar ‘zwaar’. Maar de eerste dag, een half uur voordat we zouden gaan opzadelen voor de lichte tour, belde de bondscoach of ze zou kunnen starten in de zware tour, want hij wilde kijken of ze geplaatst konden worden voor de Nations Cup de volgende dag." Dus startte Sarah 's middags in het 1.25 m direct op tijd en plaatste zich, ook al was het niet als prijswinnaar, voor deelname aan de Nations Cup. Daarin reden ze het eerste parcours foutloos. In het tweede kregen ze twee balken door concentratieverlies bij de amazone, maar vielen daarmee nog precies in de prijzen. "Als we zien hoe mooi ze het parcours gesprongen heeft, zijn die twee balkjes niet zo erg; je kunt zien dat Sarah nog veel moet leren in verband met spanning en concentratie. En daar wordt druk aan gewerkt, wij gaan er helemaal voor!"

De achtjarige Kerwin is een zoon van Kanshebber uit de NRPS-merrie Orchid's Dayana (Kantje's Carlando x El Khafif ox x Harold-Hamad ox) en heeft dus behoorlijk wat Arabisch bloed in de afstamming. Hij werd gefokt door Carla en Paul van der Laar, Zeeland (NBr).

Andere bekende Kanshebber-zonen die in Chemenez meededen met hun nieuwe ruiters, waren de voorheen goedgekeurde hengsten Kosmo van Orchid's (voor Ierland, met Caragh Charlton) en Orchid's Lambada (= Kwaliteit van Orchid's) voor Duitsland met Magnus Schmidt.
De 9-jarige pony van Kirsten Kreemers, Kinean, is bij het NRPS geregistreerd als zoon van Kosmo van Orchid's en de internationale springpony (Audi's) Super Brat, destijds de toppony van Maikel van der Vleuten. Kirsten en Kinean zaten ook in de winnende landenteam, eindigden op zondag als vijfde in de Grote Prijs en wonnen eerder in de inloopproef (zware tour) ook de vijfde prijs. 
De 16-jarige Special Lady van Cheyenne Meijers is bij het NRPS ingeschreven onder de naam Brenda; haar afstamming in niet geregistreerd. In de landenwedstrijd was zij de enige die tweemaal foutloos sprong, en leverde zo een belangrijke bijdrage aan de overwinning van het team. In de GP was ze de beste Nederlander (4e plaats). 

Onze partners