Nieuwsitem

ABOP: iedereen geslaagd, zeven keurmerries erbij

27-10-2018

LUNTEREN - De jaarlijkse ABOP-dag leverde behalve een mooi schouwspel ook zeven nieuwe keurmerries op. Alle deelnemers scoorden 70 of meer punten voor het dressuur- + springonderdeel, of maakten indruk als dressuurspecialist. 

De beste score van de dag werd behaald door de 4-jarige ponymerrie Kyra (v. Cartago van 't Molenbosch) van C.W.A. Broers uit Oisterwijk, zij kreeg 77 punten. Kyra was vorig jaar Nationaal kampioen aan de hand. (foto thumbnail bij dit bericht op de homepage)
Hoogste punten bij de paarden (dressuur + springonderdeel) waren voor de 10-jarige Bonita van de Kranenkamp (v. Haico) van A.J. Slot uit Schalkhaar, die 76,5 kreeg. 
De meeste punten voor alleen het dressuuronderdeel kreeg de Nationaal kampioene 2018 Kalista (v. Nespresso) van Van Olst Horses in Den Hout: 42,5. Daaronder 8,5 voor de draf en voor de geschiktheid als dressuurpaard. (foto hierboven)

Ook een heel mooie cijferlijst kreeg de pas 3-jarige Kaydence Kayliena JVR (v. Negro) van C. Jolink en J.C.S. van Rekum uit Halle. Onder het zadel van Miranda Kock kreeg ze 75,5 punten, waaronder alles 7,5 voor de springonderdelen. Voor een dressuurgericht gefokt paard is dat een extra prestatie die zeker niet voor de hand ligt. Nog bijzonderder is het dat deze merrie pas op 1 september j.l. voor het eerst met iemand op haar rug heeft gelopen, en dus nog maar net, en heel rustig, onder het zadel aan het werk is!

Bij de dressuurspecialisten was er verder een mooie 40,5 voor de 4-jarige Jolivia (v. Fairytale) van Betsie Hagens-Hofs. Verder slaagde de 9-jarige rijpaardmerrie E-mail (v. Tuschinski) van H. van Esch uit Gemonde voor de dressuur met 37,5. Ook een ponymerrie liet zich goed genoeg in dressuur zien en slaagde zonder te springen, dat was de 3-jarige Bandita (v. Orchard Boginov) van J. Groenen-Caeyers uit Luyksgestel. Zij kreeg 38 punten, waaronder een 8 voor de stap.

Verder zijn de volgende merries geslaagd: Sara FortunA (v. Orchard Wildeman) van Brigitte Braaksma en J. Arts uit Klarenbeek (72,5 pnt), Filena (v. Cassini Boy Jr.) van Enders uit Castenray (72,5 pnt), Nationaal E-pony kampioene 2017 SHF Khalila (v. Kubay Khan ox) van F.P.I. Haaren uit Ruurlo (72 pnt), Melby ZH (v. First Stayerhof's Ramzi H) van Arita Kraak uit Simonshaven (71,5 pnt), Keramie (v. Nucari) van Harry Melis uit Gemert (71 pnt), Chantella du Bois (v. Don Cremello du Bois) van K.W.A. Vugts uit Boxtel (70 pnt), en Karenina AN (v. Woodstock) van Albertine Nannings uit Dordrecht (70 pnt). 
Verder deed er een E-pony mee die niet bij het NRPS, maar bij het NAS (Ned. Appaloosa Stamboek) is ingeschreven. Deze 7-jarige Spotty-Shana Vermey (v. Reedhill's Devdan) van W. Vermey uit Drogteropslagen slaagde ook, met 72 punten. 

Naar aanleiding van deze ABOP is het keurpredicaat toegekend aan Kyra, Melby ZH, Keramie, SHF Khalila, Karenina AN, E-Mail, en Bonita van de Kranenkamp.
Klik hier voor de complete uitslag.

Kalista Kalista

Onze partners