Nieuwsitem

Hengstenkeuring 2019: inschrijving geopend

20-12-2018

ERMELO - De hengstenkeuring 2019 vindt plaats op vrijdag 15 februari, zoals gebruikelijk op het Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. 
De eerste en tweede bezichtiging zijn op dezelfde dag. Na afloop van de eerste bezichtiging maakt de commissie bekend welke hengsten aan de tweede bezichtiging mogen deelnemen. Als een hengst deze beide selecties goed doorloopt, wordt hij doorverwezen naar de hengstenshow op 10 maart. 
Om een definitieve uitnodiging voor de hengstenshow te ontvangen, moet de hengst aan een aantal gezondheidseisen voldoen. Ook wordt de afstamming van de hengst via DNA onderzoek geverifieerd en de moeder geïnspecteerd. 

De hengsten die op 10 maart hun eerste goedkeuring ontvangen, mogen direct de fokkerij gaan dienen. Het verrichtingsonderzoek vindt plaats in de herfst/winter. 
Pony's mogen pas aan het verrichtingsonderzoek deelnemen wanneer ze 4 jaar zijn. Worden ze als 3-jarige goedgekeurd, dan krijgen ze dus uitstel en kunnen twee seizoenen dekken voordat ze zich onder het zadel aan de verrichtingscommissie moeten presenteren.


Klik hier om uw hengst(en) in te schrijven.

Klik hier voor het Protocol Hengstenkeuring 2019

Klik hier voor het Uitvoeringsbesluit Hengstenselectie 2019Onze partners