Nieuwsitem

King Stayerhof's Jango bovenaan in Felix Cup

29-12-2018

NIEUW EN SINT JOOSLAND (KNHS) - In de eerste wedstrijd van het seizoen van de KNHS-Felix Hippisch Cup liet Evi van Rooij van zich horen door met haar NRPS'er King Stayerhof’s Jango (v.Kosmo van Orchid’s) naar 69% te rijden. Senna Evers en Majos Cannon (v. Marchi) werden derde.

“Het was een leuke rubriek met een goede kwaliteit aan pony’s. Over het algemeen werd er netjes gereden. Bij de meeste combinaties vonden we als jury dat de pony’s een meer verzameld beeld mogen tonen. Veel pony’s mochten met wat meer uitstraling door de proef heen om boven de 70% te kunnen scoren”, meldt Ruud de Schaeffer die samen met Jacques van der Harst en Mattie Boomaars de 20 combinaties beoordeelde.

Hoge cijfers 
“Evi stelt haar pony mooi voor en rijdt haar figuren netjes. Voor hogere scores vinden we dat haar pony meer tot dragen mag komen, dan worden de verruimingen ook beter. De keertwendingen werden goed gereden, daar kreeg Evi hoge cijfers voor.”

Minimaal verschil 
Met minimaal verschil volgde Lara van Nek en Baumann’s Despino (v. FS Don’t Worry). Van Nek scoorde 68,71% en kreeg als tip mee om de buiging in de zijgangen te verbeteren. Hetzelfde commentaar kreeg Senna Evers. Met haar NRPS-pony Majos Cannon (v.Marchi) scoorde ze 67,33%, wat goed was voor de derde plaats.

Het belangrijkste doel van de KNHS-Felix Hippisch Cup is het bevorderen van de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 dressuur. Daarnaast is het een belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. Elke maand wordt er een selectiewedstrijd voor de finale verreden.Onze partners