Nieuwsitem

Arnold van Mierlo overleden

27-01-2019

SOMEREN-EIND - Op bijna 88-jarige leeftijd is voormalig hengstenhouder Arnold van Mierlo overleden. De uitvaart is op maandagmiddag 28 januari.

In zijn tijd heeft Arnold van Mierlo veel voor het NRPS betekend. Hij was de eigenaar van onder andere de ponyhengst El Beauty en heeft jarenlang met deze veelgebruikte hengst rondgereisd. Later zette zoon Ben het bedrijf voort. Andere bekende hengsten die bij Van Mierlo ter dekking stonden, zijn onder andere Mischaz, Casper, Carl en Vitano. 
Door de jaren heen hebben Arnold en Ben voor heel wat deelname aan de merrie- en hengstenkeuringen gezorgd. Niet alleen met eigen fokproducten, maar zeker ook via de hechte groep fokkers die hun ponymerries ieder jaar opnieuw bij Van Mierlo dekten en steevast gezamenlijk met de merries en veulens naar de keuringen gingen. 

Arnold van Mierlo verbleef de afgelopen tien jaar in een verpleeghuis, waar hij langzaam achteruit ging als gevolg van toenemende dementie. Schoonzoon Jack Lamers verwoordde het zo: "Hij was helemaal op en is langzaam ingeslapen." 

Onze partners