Nieuwsitem

NRPS'ers goed op regiokampioenschappen

04-02-2019

NIJKERK/WESTERVOORT - Met Isala's Arielle (Kosmo van Orchid's x Krimh ox) is Anniek van Dulst op 26 januari  met afstand regiokampioen Gelderland/Flevoland geworden in de klasse Z1 dressuur D/E pony’s. Dit in een deelnemersveld van 25 combinaties.
Anniek is 13 jaar en rijdt de E-pony Arielle nu twee jaar. In de B-dressuur begonnen, ontwikkelen ze zich beide in vliegende vaart. Ze zijn inmiddels opgenomen in het KNHS talentenplan en Anniek krijgt les van Adelinde Cornelissen. Op 27 januari hebben ze voorgereden voor de selectie van het kader van de Children. Het is een geweldig mooie combinatie, en een in het oog springende vertegenwoorder van de NRPS-prestatiepony. Fokker van Arielle is Suzanne Miezgiel uit Biddinghuizen. Arielle's moeder Isala's Solène is een bekende fok- en keuringspony die in haar jonge jaren Nationaal kampioen aan de hand was. Afgelopen jaar bracht ze een zeer aansprekend hengstveulen  van Leuns Veld's Winston jr., Isala's Linnaeus, die kampioen werd op de Late Veulenkeuring. 

In dezelfde Z1-DE eindigde Franka Koster met tweevoudig Nationaal kampioen aan de hand Fay Fortuna keur; prest.sport (v. First Stayerhof's Ramzi H) op de 4e plaats, en Jet Lucassen reed Don Carenzo du Bois (v. Don Carino du Bois) met een 7e plaats ook nog in de prijzen. Corien van den Bor met Bailey's Dreamer prest.sport (v. FS Don't Worry) greep net naast de prijzen, zij werden 8e.
Goldstar du Bois (v. Golden Rock) werd kampioen L-DE met Sterre Janssen, en de NRPS-gekeurde Leuns Veld Winston jr. (v. Leuns Veld's Winston) eindigde in die rubriek als 5e onder het zadel van Gioia Lub.

Bij het springen reed Yvet Nijhof haar Kwint van Orchid (v. Kanshebber) overtuigend naar de overwinning in de L-DE. Ook nog tot de prijswinnaars behoorden Corné van Middendorp met de ervaren Burito's Kind of a Sparkle (v. Kanshebber) en Stan Schillemans met Sir Lancelot (v. Kierow van Klaverborch), resp. 7e en 8e. Net niet in de prijzen op de 9e plaats eindigde Marjolein Schaftenaar met de snelle Surprise Limited Azmiraff (v. Azmiraff ox).
De beste NRPS'er in het Z-DE werd reservekampioen, dat was Kensington (v. Kierow van Klaverborch) gereden door Babette Haanschoten. 
In de M-DE ging de overwinning naar Leida Naber met Lucky Lizzy, een E-pony van de NRPS-gekeurde Royal Bravour. Als vierde in deze rubriek mocht Olivia Braaksma opstellen met de NRPS-pony Sara FortunA (v. Orchard Wildeman). 

Onze partners