Nieuwsitem

NRPS hengstenshow 2019

10-03-2019

NRPS Hengstenshow 2019

De hengstenshow 2019 was weer een geslaagde dag! Er zijn hengsten aan de hand, los in de baan en onder het zadel gepresenteerd. Waar de ene hengst een kür op muziek liet zien, toonde de andere hengst zijn vaardigheden op de hindernissen. Diverse hengstenhouders hebben een dekking beschikbaar gesteld voor de verloting, waardoor er 20 dekkingen verloot konden worden! Enkele hoogtepunten van de Showdag zijn hieronder beschreven.

Kampioenen Hengstenkeuring 2019
Er werd zowel een kampioen bij de springhengsten als bij de dressuurhengsten gekozen, ook is er een kampioen bij de pony’s benoemd.

Bij de springpaarden is Chatham (Connect x Indoctro) gekozen tot kampioen (foto thumbnail op homepage). Chatham is gefokt door J. Regterschot uit Heerde en de hengst is in eigendom van R. Cramer uit Randwijk. Great Latin Lover (v. Glenfiddich) en Kratos B (v. Kannan) waren ook uitgenodigd voor de kampioenskeuring, en Great Latin Lover werd reservekampioen.

Bij de dressuurpaarden is Glamourboy (Glamourdale x Tango) kampioen geworden (foto hierboven). Deze hengst is gefokt door C. van den Bogert uit Hedel en is in eigendom Van Olst Horses uit Den Hout. Creedence (v. Crosby) en Hands Up B (v. Hitmaker) waren ook uitgenodigd voor de kampioenskeuring, en Creedence werd reservekampioen.

De eretitel bij de pony’s is gegaan naar Davinci du Bois (Diamond Touch x Don Carino du Bois). Deze hengst is in eigendom en gefokt door A.C.M. v.d. Bosch uit Herwen. Ook His Royal Badness DK (Hesselteich's Golden Dream x Neptune van de Beekerheide) was uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Kampioenen Jonge Hengsten
De Kampioen Jonge Hengsten wordt gekozen uit de hengsten die het verrichtingsonderzoek met succes hebben doorlopen en/of het goed doen in de sport, en waarvan de eerste nakomelingen zijn geïnspecteerd. De eer bij de rijpaard hengsten was voor Painted Pride (Painted Black x Redford). Bij de pony’s ging de eer naar Leuns Veld Winston Jr. (Leuns Veld’s Winston x Aester El Nino).

Klik hier voor de stambomen van de nieuwe jaargang dressuurhengsten.
Klik hier voor de stambomen van de nieuwe jaargang springhengsten.
Klik hier voor de stambomen van de nieuwe jaargang ponyhengsten.
Klik hier voor de stambomen van Sjacour ox, Räuberfürst, L'Elu de Dun x en Fandsy x

Het was een zeer geslaagde dag, wij danken iedereen voor hun komst. Hopelijk tot volgend jaar!


Onze partners