Nieuwsitem

HKH Prinses Beatrix heeft iets gemist

02-07-2019

OOSTERLAND - Voordat HKH Prinses Beatrix gearriveerd was op de 50e Zeeuwse Dag van het Paard, heeft een aantal mooie merries en veelbelovende veulens zich van hun beste kant laten zien in de NRPS-keuringsring.

Het complete keuringsverslag met bij elke deelnemer het jurycommentaar, komt in het NRPS-Nieuws. Maar de kampioenen verdienen het om al eerder te worden genoemd. 

Bij de Reg. A pony's werd Blue Ivy beloond met het kampioenslint, een zoon van Pippin's Pride AT uit de ster; prest.sport merrie My Perfect Little Lady (Bazargan ox x Alympia x Hertog Karel). Fokker en eigenaar van het veulen is R. Tappij Gielen uit Oud-Gastel. Omdat de merrie al ster en prestatie-sport (Z1 dressuur met winst) is, kan zij op de Nationale keuring in aanmerking komen voor het keurpredicaat. Daarom werd zij later op de ochtend zelf ook voor de jury geleid, en vervolgens aan de kop van haar rubriek geplaatst. Aanleiding om te mogen overkampen om het provinciaal kampioenschap. En dat won ze ook nog! (foto thumbnail op homepage)

Bij de veulenboekveulens waren er deelnemers in alle vier rubrieken, en daar kwam Sookie van de Pieke-Stables als winnaar uit tevoorschijn. Dit merrieveulen van 18 maart stamt van Heer Orchard Bolshoi x Morgenland's Andor x Naivnyi ox, fokker en eigenaar S.M.J. van den Hart uit Hoogstraten.

In Oosterland werd Catch Me als allereerste volwassen merrie opgenomen in het nieuwe stamboek Nederlandse Sportpony (NSP) en meteen kampioen. De 12-jarige Catch Me is helemaal rijpaard gefokt en qua afstamming zeer interessant, maar is klein gebleven en heeft voor een pony te weinig Arabisch bloed om in het stamboek van de NRPS-rijpony te worden opgenomen. Vanaf nu is zij bij het NRPS dus een Nederlandse Sportpony, kan ze ster worden, en dankzij de prestaties van haar nakomelingen in aanmerking komen voor andere predicaten. En ze heeft al diverse veelbelovende nakomelingen voortgebracht. Zelf stamt ze van L'Opinto des Fontaines x Livingstone x Dublin, werd gefokt door L.P. Goudzwaard uit Nisse en is eigendom van Kevin Groffen uit Rilland.

Bij de Reg. A rijpaardveulens (dressuur) ging de titel naar Wiringherlants Only Once, afstammend van Electron uit Wiringherlants Gorgeous Ginny ster; prest.sport. Fokker en eigenaar is A. van Tongeren uit Eede. Gorgeous Ginny komt komende Nationale keuring dus ook in aanmerking voor het keurpredicaat. Zij is een dochter van Spielberg x Isala's Orient x Adios. Haar grootvader Isala's Orient is een volle broer van de bekende oud-Nationaal kampioensmerrie Isala's Solène. 

De rubriek voor dressuur gefokte veulens NRA werd gedomineerd door de hengst Formidable, en zijn prachtige dochter Oriana AM (mv. Jazz x Juventus x Sultan) werd kampioen. Fokker en eigenaar W.P. Mulder-van Dam uit Tholen.

Het optreden van Cash-Coin van de Laarse Heide bij de NRPS springveulens was een regelrechte openbaring, wat een topper! (foto) Vader is het int. springpaard Cash-Maker van de Laarse Heide Z en de moeder Quality van de Laarse Heide Z stamt van Quidam de Revel x Carthago x Silvio I. 
Uit dezelfde stal komt ook de kampioen van de 3-jarige en oudere rijpaarden, Cloudy-Night van de Laarse Heide. Zij is nauw verwant aan Cash-Coin. Niet alleen omdat ze dezelfde vader hebben, maar de moeder van Cloudy-Night, It's Qaulity van de Laarse Heide Z is een halfzus van het veulen Cash-Coin. Fokker en eigenaar van beide is R. Zandbergen uit Zundert.

Onze partners