Nieuwsitem

Le Matsjo met pensioen

24-07-2019

Afgelopen zaterdag heeft Le Matsjo afscheid genomen van de wedstrijdsport. Hij heeft meer dan 15 jaar succesvol in de sport gelopen. Hij is Z springen en heeft meerdere keren Z2 dressuur gelopen. Nu hij 21 jaar is en zijn amazone 18 jaar is geworden, heeft de fokker en eigenaar van Le Matsjo (fam. Veenstra) besloten dat het genoeg is geweest. Daarom is hij sinds zaterdag met wedstrijdpensioen. Hij wordt nu recreatief gereden en geniet van veel leuke dingen zoals buitenritjes. Verder blijft hij beschikbaar voor de dekkerij.

Le Matsjo's nakomelingen hebben zich al vaak bewezen. Zo werden afgelopen weekend twee nakomelingen gehuldigd als regiokampioen. Zieso (Le Matsjo x onbekend) werd Zeewskampioen in de M2 dressuur onder Ellen de Landtsheer en Lively Lady (Le Matsjo x Anjershof's Rocky) werd Groningskampioen in de M1 dressuur met Desiree Veenstra.

Ook werden er op de regionale NRPS keuring in Tolbert terug twee nakomelingen van Le Matsjo kampioen. Rosalynde (Le Matsjo x Morgenland's Fabian) werd Jeugdkampioen en Romantic Emerald (Le Matsjo x Romantic Popcorn) werd Veulenkampioen.

Onze partners