Nieuwsitem

Nationale Veulenkeuring Eventing

23-08-2019

De Eventingsport is groeiende. De Nederlandse fokkerij sluit daar nog niet breed op aan. Vorig jaar is een initiatief gestart door de 'Dutch Eventing Stables' om veulens apart te keuren met oog op Eventing. René van der Leest heeft samen met Joris de Brabander de 'Dutch Eventing Stables' opgezet. Dit jaar wordt de tweede editie van de ‘Nationale Veulenkeuring Eventing’ gehouden op 12 september in Putten. 

Olympisch amazone Merel Blom en oud NRPS-jurylid Jan Oortveld zullen ook dit jaar hun eventing-blik laten schijnen op de aangeboden veulens en uitgebreid toelichting en voorlichting geven.
De NRPS-fokkerij hecht veel waarde aan Anglo-Arabische bloedvoering en is daarom een uitstekende basis voor het fokken van paarden voor de eventingsport. Het NRPS heeft ook recent een aantal Anglo-Arabisch hengsten goedgekeurd die hieraan kunnen bijdragen. Daarom ondersteunen we dit initiatief door u op dit evenement te wijzen. Om met uw veulen deel te nemen aan deze keuring, of als toeschouwer kennis op te doen.

De keuring vindt plaats bij de Dutch Eventing Stables aan de Veenwaterweg 5 te Putten op donderdag 12 sept. vanaf 17:00 uur.

Voor meer informatie of om uw veulen op te geven klik dan hier.

Foto: Tijdens de wereldkampioenschappen voor jonge eventingpaarden 2017 in Le Lion d'Angers werd de NRPS-merrie Shutterflyke 8e bij de zesjarigen. 
Shutterflyke (v. Sir Shutterfly) werd gefokt door S. Bijzitter en M.J. Roos-Kerkhof uit Donkerbroek, uit de merrie Zaramba (Kigali x Ed King Hill x Samber x Nimmerdor).

Onze partners