Nieuwsitem

Quasimodo Z gestorven

29-08-2019

ERMELO - De NRPS-goedgekeurde hengst Quasimodo Z is op 20-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van koliek.

Quasimodo Z Keur; prestatie-fok (v. Quidam de Revel) heeft tot 2009 internationaal op het hoogste niveau gesprongen onder het zadel van de Noor Morten Djupvik. Hij komt uit de Int. 1.60 m springmerrie Caloma Z (Carthago Z x Libero H x Ramiro, Loma-stam) en heeft diverse naaste verwanten die int. 1.60-1.55 hebben gelopen. 
In de fokkerij heeft Quasimodo Z zich onmiskenbaar bewezen met 33 rechtstreekse nakomelingen die 1.60 m springen, en verder 10 nakomelingen in het 1.55 m en 31 die momenteel op 1.50 m presteren of gepresteerd hebben. Van zijn afstammelingen van 10 jaar en ouder komt maar liefst een kwart uit op 1.40 m of hoger niveau. Bij het NRPS zijn in totaal 148 rechtstreekse afstammelingen van Quasimodo Z geregistreerd.
Bekende internationaal springende afstammelingen zijn Idi Utopia (mv. Darco) van Maikel van der Vleuten, Garfield de Tiji des Templiers (mv. Goldspring de Lauzelle) van Jerome Guéry, Armstrong van de Kapel (mv. Farn) van Olivier Philippaerts, Callisto (mv. Jonikal de Bornival) van Abdel Saïd, SRI Aladdin (mv. Burggraaf) van Roosje Brouwer, Quolita Z (mv. Ramiro Z) van Harold Boisset, Charleville (mv. Lancelot) van Eve Jobs en Denver (mv. Ulft) van Bertram Allen.
De bij het NRPS goedgekeurde Zento is een van zijn goedgekeurde zonen, die op zijn beurt alweer een hoog percentage nakomelingen in de topsport heeft lopen. Momenteel zijn totaal 14 rechtstreekse zonen van Quasimodo Z goedgekeurd.

Quasimodo Z werd in 1999 geboren bij de fokker J.L. Laamers uit Duizel (B) en is groot gemaakt door wijlen Ad Goeijers, die heilig in de hengst geloofde en hem in 2002 als driejarige bij het NRPS ter goedkeuring aanbood. Begin dit jaar kreeg Quasimodo Z een nieuwe eigenaar in Sjaak van der Lei. Hij kon de hengst overnemen van Sytze van Dellen omdat die met de hengstenhouderij is gestopt. Voor Van der Lei betekent het de grootst mogelijke teleurstelling dat hij nu alweer afscheid heeft moeten nemen van de prestatievererver. 

Onze partners