Nieuwsitem

NRPS-pony's in KNHS-Talentenplan

27-09-2019

ERMELO - Op woensdag 4 september heeft de KNHS de jaarlijkse Talentendag gehouden. Daarbij zijn onder andere twee NRPS-pony's, Simply Brown (eventing) en Vidocq (dressuur) uitgekozen voor verdere begeleiding in het kader van het KNHS Talentenplan.

Jantien Naber, dochter van Alice Naber-Lozeman en Gert Naber, en de stermerrie Simply Brown (foto hierboven) hebben zich gekwalificeerd in eventing. Jantien is 11 jaar en haar pony, die ze vorig jaar augustus te rijden kreeg, is 7 jaar. Tot dusver zijn ze succesvol uitgekomen in de klasse L springen (deze zomer Kringkampioen en 3e van de regio, en voorafgaand aan de regiokampioenschappen alle wedstrijden gewonnen), en M-samengesteld. Hun tweede M-cross (op het Bollert Brons) wonnen ze de tweede prijs. 
Simply Brown is nauw verwant aan de stempelhengst Kanshebber. Haar vader is de 6-voudig EK ponyhengst (eventing) Knock Out (v. Krimh ox), en haar moeder Simply the Best (v. Ismar) is een halfzus van Kanshebber (v. Krimh ox) uit Europees kampioen springen 1986 Daisy Brown keur, prest.sport (Kebir II ox x Mudeford no White). Met haar vorige amazone Sanne Roos de Vries had Simply Brown op 5,5-jarige leeftijd al de punten voor het Z-springen, maar is vervolgens als 6-jarige door Sanne Roos tot M-SGW uitgebracht. Daarna werd Sanne Roos te groot en is de pony overgegaan naar Jantien.  

Vicki Sanders en de ster, prest.sport ruin Vidocq (foto thumbnail op homepage) zijn geselecteerd voor dressuur. Vicki, dochter van int. jurylid Mariëtte Sanders, brengt de D-pony uit in Z2 dressuur, en heeft eind augustus met hem op de Hippiade gereden. De pony is nog eigendom van Sidney Trimp, die hem opleidde en ook in de sport heeft uitgebracht. 
Vidocq is nu 11 jaar, en werd gefokt door Jikke ter Haar uit Bergambacht. Vader is Volltreffer, de moeder Verana elite, röntgen, preferent, prest.sport stamt van Country. Verana's 2-jarige dochter werd op 10 augustus in Lunteren Nationaal jeugdkampioen.

Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders. De combinaties zijn door trainers uit het KNHS Trainersplatform getraind en beoordeeld, en de bondscoaches waren daar ook weer bij aanwezig. Degene die uitgenodigd zijn, mogen deelnemen aan de Nationale Beloftentrainingen die tussen november en mei plaatsvinden. Combinaties die voor de Nationale Beloftentrainingen geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan. De ruiters/amazones krijgen de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

Onze partners