Nieuwsitem

Cadanza Nederlands kampioen eventing

06-10-2019

HATTEM - Mariska Witte is gisteren met haar 7-jarige NRPS-stermerrie Cadanza (v. Contendros Bube) Nederlands kampioen Z-eventing geworden. 

De combinatie begon perfect met 70% en de eerste plaats in de dressuur. De cross was foutloos en binnen de tijd. Maar bij het spring-onderdeel kregen ze te maken met een extra hindernis. Tijdens het inspringen raakte Cadanza in paniek van een sta-tafel, en dat kreeg Mariska in de ring niet meer opgelost. Het gevolg: 3 balken. Hierdoor rekende Mariska er niet op dat ze nog in de prijzen zouden zitten, en was al op weg naar huis (vanuit Hattem ben je immers niet zomaar terug op Texel) toen ze te horen kreeg dat ze kampioen was geworden!

Vorig weekend in Varsseveld ging het ongeveer net zo: 69,38% in de dressuur, foutloze cross (met tijdfouten omdat ze in een hoosbui reden) maar 3 balken in het springparcours omdat Cadanza rond vloog – een raket was er niets bij. Daar eindigden ze 19e (en behaalden hun tweede internationale winstpunt).
Begin augustus is de combinatie al Noord-Hollands kampioen klasse Z geworden, en op 7 september wonnen ze de Z van SGW Texel. 

Cadanza stamt van Contendros Bube x Beluga x Wanderbursch en werd gefokt door S. Wenninga uit Aurich. Ze is vorig jaar in het stamboek opgenomen en ster geworden. In de sport is ze verder al Z2 dressuur en M-springen met winst, dus bijna driedubbel prestatie-sport. 
In het NRPS-Nieuws dat half oktober in de bus ligt, staat een interview met Mariska. 

Onze partners