Nieuwsitem

Scandreo wint bij rentree

25-11-2019

DEN HOORN - Na een lange wedstrijdpauze maakte Jenneke Overduin zondag  een zeer geslaagd rentree met de NRPS-goedgekeurde hengst Scandreo O (v. Sandreo). Het paar kreeg 70,588% van de jury en schreef daarmee unaniem de overwinning op naam in de Prix St. Georges. "Alle puzzelstukjes beginnen weer op hun plaats te vallen en ik ben erg blij met onze comeback na anderhalf jaar", vertelt Overduin enthousiast.

“Het heeft lang geduurd voordat ik weer de ring in kon en dat had meerdere oorzaken”, vertelt de amazone. “Het was allemaal niet ernstig wat hij had, maar hij was er wel even uit. En toen we weer lekker aan het rijden waren ben ik ook van trainer gewisseld en dat heeft dan ook altijd weer even tijd nodig voordat je op elkaar ingespeeld bent.”
Jenneke rijdt sinds een half jaar bij Johan Rockx en merkt dat deze nieuwe samenwerking zijn vruchten afwerpt. “Scandreo is nu veel fitter en veel losser door zijn lijf, en dat kun je in de proef heel goed merken”, aldus de amazone. “Hij ging thuis al langer weer fijn, maar ondanks dat we al behoorlijk bezig zijn met de voorbereiding op de Zware Tour, wilde ik toch heel graag weer een keer starten met hem. En dat heeft goed uitgepakt.” 

Bron: Horses.nl

Onze partners